Σοκαριστικά είναι τα νέα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως από τη δράση της συμμορίας μπράβων που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους θαμώνες σε νυχτερινά μαγαζιά στο Γκάζι.

Η συμμορία των οκτώ μπράβων συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για 7 Έλληνες ηλικίας 35, 45, 56, 40, 43, 44 και 38 ετών και έναν 33χρονο με καταγωγή από την Αλβανία ενώ αναζητείται ένας υπήκοος Αλβανός ηλικίας 31 ετών.

Τα οκτώ άτομα εμπλέκονται σε ξυλοδαρμούς θαμώνων νυχτερινών μαγαζιών αλλά και επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους

Σε βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε το MEGA, διακρίνονται τα 70 δευτερόλεπτα του τρόμου. Οι μπράβοι μπαίνουν μέσα σε μπαρ στο Γκάζι και ξυλοκοπούν ανηλεώς με κλωτσιές και μπουνιές πελάτες του καταστήματος, τους απειλούν και τους ρίχνουν στο έδαφος.

Ένας από αυτούς βγάζει πιστόλι και σημαδεύει προς τα κεφάλια των θαμώνων.

Για κακή τύχη όμως της συμμορίας, ένα από τα θύματα, αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και διασκέδαζε με την παρέα του, κάλεσε την Άμεση Δράση.

Με το που έφτασαν οι αστυνομικοί, οι δράστες, έφυγαν από παράθυρο που οδηγεί σε ακάλυπτο χώρο δίπλα από το μπαρ, ενώ άλλοι κρύφτηκαν ακόμα και στις τουαλέτες.

Ξυλοδαρμός για ασήμαντη αιτία

Αφορμή για τον άγριο ξυλοδαρμό των τεσσάρων ατόμων που κατέληξαν με κατάγματα σε όλο το σώμα στο νοσοκομείο ήταν το γεγονός πως ένας από αυτούς, χορεύοντας, σκούντηξε ένα σερβιτόρο του νυχτερινού κέντρου.

Όλοι τους ήταν γνώριμοι των αρχών για εκβιασμούς, σωματικές βλάβες, ενδοοικογενειακή βία, ναρκωτικά, σωματεμπορία ανηλίκων αλλά και για επεισόδια σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Κάποια από τα μέλη της συμμορίας είχαν εμπλοκή και στο πρόσφατο επεισόδιο με πυροβολισμούς που έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου – Μανδραϊκός.

Άγριοι ξυλοδαρμοί πελατών και αστυνομικών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022 διέπρατταν ξυλοδαρμούς πελατών σε νυχτερινά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εμπλέκονταν και σε οπαδικά επεισόδια εντός αγωνιστικών χώρων κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων στην Αττική.

Διακριβώθηκε η εμπλοκή τους σε 2 επιθέσεις σε βάρος θαμώνων σε νυχτερινά μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας, κατά τους μήνες Μάρτιο και Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο σοβαρός τραυματισμός πελατών, μεταξύ των οποίων και δυο εν ενεργεία αστυνομικών.

Επίσης εξακριβώθηκε και η συμμετοχή μελών της συμμορίας σε 2 συμπλοκές που έλαβαν χώρα μεταξύ οπαδών κατά τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων και τον Φεβρουάριο του 2024 σε αγωνιστικούς χώρους σε περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, τον Ιούνιο του 2022 σε γήπεδο στο Γκάζι, τουλάχιστον 3 από τα μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, πλαστικά καθίσματα, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, φωτοβολίδες χειρός και με χρήση πυροσβεστήρων, τραυματίζοντας 2 αστυνομικούς.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2024 σε γήπεδο στον Ασπρόπυργο, 2 από τους κατηγορούμενους ενεπλάκησαν στο περιστατικό με πυροβολισμούς.