Ο Γιώργος Καπουτζίδης  βρέθηκε προσκεκλημένος της Αθηναϊδος Νέγκα στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» στο ACTION 24.

Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Ένα πράγμα μπορείς να είσαι στη ζωή σου κι αυτό είναι ο εαυτός σου. Αν δεν είσαι, την πάτησες! Και πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα αναγκάστηκαν να μην είναι ο εαυτός τους. Είναι η παρέα σου και συζητούν τα γκομενικά τους και εσύ δεν μπορείς, ζεις μισή ζωή.

Είναι μια ζωή που έχει μονίμως εμπόδια

«Χαίρομαι που ρωτάς γιατί με αυτούς που έχουν απορίες μπορώ να συνεννοηθώ. Είναι μια ζωή που έχει μονίμως εμπόδια. Θα πρέπει να κρύψεις αυτό που θες να πεις, αυτό που νιώθεις, να αλλάξεις τη φωνή σου, τη στάση σου. Διαβάζεις πράγματα για σένα που είναι φρικτά. Τη δεκαετία του ’80 ξέρεις από τι έπρεπε να επιζήσει κάποιος».

Ο καθένας εξελίσσεται ή φανερώνεται αλλιώς

«Δεν έλεγα για τα προσωπικά μου. Δεν έβγαινα με κανένα άτομο, ήμουν ένα παιδί κλεισμένο στο σπίτι, φαινόμουν χαρούμενο στο σχολείο και στο διάλειμμα ήταν η αγωνία μου να βρω 3-4 να κολλήσω να μην το περάσω μόνος μου. Ο καθένας εξελίσσεται ή φανερώνεται αλλιώς. Εγώ ήμουν ένα διάφανο πράγμα. Μια φορά μας βάζει η γυμνάστρια να τρέξουμε απόσταση 700 μέτρα. Πέρασα τέλεια! Ήμουν φρικτός σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Κάπου ο καθένας έχει την κλίση του».

Μεγαλώνοντας δεν μπορούσα να έχω κανένα όνειρο

«Κάποιων την καθημερινότητα που είναι στα κάγκελα δεν θα την αλλάξει. Στις οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών θα την αλλάξει προς το καλύτερο. Κάνουμε ένα βήμα προς την ισότητα και μια συνειδητοποίηση ότι είμαστε ίσοι. Και όσο να ναι είναι μια πρόοδος. Εγώ μεγαλώνοντας δεν μπορούσα να έχω κανένα όνειρο. Ούτε να κάνω οικογένεια, ούτε να κάνω παιδιά. Μια διάφανη σελίδα ήταν η προσωπική μου ζωή. Δεν μου επιτρεπόταν να έχω όνειρα για την προσωπική μου ζωή».