Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι κατέστρεψε στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. που εκτοξεύτηκε από περιοχές που ελέγχουν οι Χούθι στην Υεμένη.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που εκτοξεύτηκε από εδάφη της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, καταρρίφθηκε σε νόμιμη άμυνα από το (αντιτορπιλικό) USS Laboon στα διεθνή ύδατα στο νότιο τμήμα της Ερυθράς Θάλασσας, κοντά σε αρκετά εμπορικά πλοία. Δεν αναφέρθηκε κανένα θύμα ή ζημιές», δήλωσε η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή (Centcom) στην πλατφόρμα Χ.

«Οι ΗΠΑ θα τιμωρηθούν για τις επιθέσεις τους»

Τις προηγούμενες ημέρες (4/1/), ο ηγέτης των Χούθι, Αμπντούλ Μαλίκ αλ Χούθι, απείλησε ότι η αμερικανική επιθετικότητα κατά των δυνάμεών τους στην Ερυθρά Θάλασσα δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Η απειλή περιλαμβανόταν σε ένα μήνυμα που απεύθυνε ο ηγέτης των Χούθι προς τους υποστηρικτές του, καλώντας τους να συγκεντρωθούν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά και σε πολλές επαρχίες, σε ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστινίους της Γάζας.