Εκπνέει το νέο τελεσίγραφο που έχει δώσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στους βουλευτές Μιχάλη Χουρδάκη και Αρετή Παπαϊωάννου να παραδώσουν τις έδρες τους με τον πρώτο να δηλώνει πως δεν θα το κάνει και τη δεύτερη να σιωπά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, δήλωσε: «Ντροπής πράγματα, μάνα και γιός να πάρουν τις δύο έδρες της Πλεύσης Ελευθερίας στην Θεσσαλονίκη και να τις πάνε στο σπίτι τους», είπε και συμπλήρωσε ότι «είναι αναξιοπρεπείς συμπεριφορές, αδιανόητες… Έχω δει πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου να θαμπώνονται και από την εξουσία και από το χρήμα. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να αλλάζουν».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Χουρδάκης, αρνήθηκε να παραδώσει την έδρα λέγοντας: «Θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο, όπως το κάνω μέχρι τώρα».

Ανεξάρτητος βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης ο Μ. Χουρδάκης

Το βράδυ της Πέμπτης, αναφερόμενη στον Μιχάλη Χουρδάκη, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είπε: «Δεν με εκπλήσσει. Με θλίβει όμως, ένας καθηγητής πανεπιστημίου να θέλει να δώσει τέτοιο παράδειγμα στους φοιτητές του. Δηλαδή, τι τους λέει, “οικειοποιούμαστε κάτι που δεν μας ανήκει και εισπράττουμε αποζημιώσεις από τα χρήματα του ελληνικού λαού που ψήφισε ένα κόμμα από το οποίο φύγαμε;”».

Ως προς τους λόγους που οδήγησαν στην διαγραφή του κ. Χουρδάκη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ανέπτυξε μια προσωπική ατζέντα, που ήταν βαθιά δεξιά ατζέντα, έφτασε στις αυτοδιοικητικές εκλογές να δίνει γραμμή υπέρ υποψηφίων της ΝΔ. Η Πλεύση Ελευθερίας έχει αριστερές αρχές και αριστερή αναφορά. Δεν μπορεί ένας από τους 8 βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίου να γίνει “δεκανίκι” του κυβερνώντος κόμματος».

Η Πλεύση Ελευθερίας αριθμεί πλέον έξι βουλευτές

Η Αρετή Παπαϊωάννου που έφυγε από την Πλεύση Ελευθερίας έχοντας επικαλεστεί τη στοχοποίησή της και την απαξιωτική συμπεριφορά της ηγεσίας του κόμματος προς το πρόσωπό της, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πρόεδρος του κόμματος, έχει υπογράψει «δεσμευτική υπεύθυνη δήλωση παράδοσης της έδρας».

«Η μητέρα του κ. Χουρδάκη, δεν επρόκειτο να εκλεγεί βουλευτής, γιατί ο σχεδιασμός ήταν να κρατήσω την έδρα της Β΄ Θεσσαλονίκης, γιατί δίνω μεγάλη έμφαση στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία. Άλλαξε ο σχεδιασμός μας, επειδή μας αποστέρησαν την έδρα στην Β’ Πειραιώς και έπρεπε να γίνει ανασχεδιασμός. Έτσι, ενώ της είχαμε δώσει μια τιμητική θέση κάτω από εμένα, λόγω της εκτίμησης στον κ. Χουρδάκη, τελικώς χρειάστηκε να επιλέξω άλλη έδρα και να της δώσω την έδρα της Β’ Θεσσαλονίκης, που ήταν η τελευταία έδρα του κόμματος», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας για την Αρετή Παπαϊωάννου.

⇒ Η Πλεύση Ελευθερίας, αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, αριθμεί πλέον έξι βουλευτές. Σημειώνεται ότι για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι απαραίτητη η ύπαρξη τουλάχιστον πέντε βουλευτών, με βάση τον κανονισμό της Βουλής.