Νέο επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στο βόρειο Ισραήλ, με έναν νεκρό και τραυματίες, με την στρατιωτική οργάνωση Χεζμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Σύμφωνα με τη Haaretz, υπάρχουν τέσσερις τραυματίες, ο ένας σοβαρά, από αντιαρματικά πυρά από τον Λίβανο προς την περιοχή της Δυτικής Γαλιλαίας. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά.

Χθες Σάββατο, μέσω ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ έκανε γνωστό ότι στόχευσε πέντε ισραηλινά φυλάκια στην αμφισβητούμενη περιοχή Shebaa Farms στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ με κατευθυνόμενους πυραύλους και βλήματα όλμων.

Η οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν δήλωσε ότι η επίθεση έγινε στις 15:15, σύμφωνα με το Reuters.

Ισραήλ: Έτσι μπορείτε να απομακρυνθείτε από τη βόρεια Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση προς τους κατοίκους της πόλης της Γάζας και της βόρειας Γάζας. Σε ανάρτηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απεικονίζεται ένας διάδρομος όπου δεν θα πραγματοποιηθούν επιθέσεις από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

«Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, παρακαλείστε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μετακινηθείτε προς τα νότια από τη βόρεια Γάζα.

Η ασφάλειά σας και η ασφάλεια των οικογενειών σας έχει σημασία. Παρακαλούμε ακολουθήστε τις οδηγίες μας και κατευθυνθείτε νότια. Να είστε σίγουροι ότι οι ηγέτες της Χαμάς έχουν ήδη εξασφαλίσει την ασφάλειά τους και την ασφάλεια των οικογενειών τους», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας.

Η ανακοίνωση των IDF έρχεται την ώρα που το Ισραήλ είναι έτοιμο να προχωρήσει σε χερσαία επέμβαση στη Γάζα παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.