Ένα τραγικό γεγονός σημειώθηκε στον Καναδά και συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ, καθώς μία αρκούδα επιτέθηκε και σκότωσε ζευγάρι μαζί και τον σκύλο τους.

To πρακτορείο Parks Canada ανέφερε σε δήλωσή του, το βράδυ του Σαββάτου πως έλαβε ειδοποίηση, αργά το βράδυ της Παρασκευής, από ένα GPS που μαρτυρά επίθεση αρκούδας.

Η αρκούδα αργότερα υποβλήθηκε σε ευθανασία αφού επέδειξε επιθετική συμπεριφορά, ανέφερε το πρακτορείο.

Τα θύματα ήταν Καναδοί, σύμφωνα με την Kim Titchener, ιδρυτή του Bear Safety and More και επίσης φίλη της οικογένειας.

Αρκούδα γκρίζλι

Η Titchener, η οποία παρέχει εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια και την αξιολόγηση των αρκούδων, είπε ότι τέτοιες τυχαίες συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων και αρκούδων αυξάνονται, αλλά οι θανατηφόρες επιθέσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Οι αρκούδες γκρίζλι θεωρούνται απειλούμενος πληθυσμός

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν εξορμήσεις στη φύση και δυστυχώς δεν εκπαιδεύονται για αυτές» τόνισε η Titchener, προσθέτοντας ότι μόνο το 14% των επιθέσεων αρκούδας γκρίζλι παγκοσμίως οδηγεί σε θανάτους.

Οι εμφανίσεις των αρκούδων γίνονται συχνότερες τους φθινοπωρινούς μήνες καθώς βγαίνουν για αναζήτηση τροφής πριν την χειμερία νάρκη.

Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, το οποίο προσελκύει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, φιλοξενεί τόσο γκρίζλι όσο και μαύρες αρκούδες.

Υπάρχουν περίπου 60 αρκούδες γκρίζλι στο Εθνικό Πάρκο Μπανφ και θεωρούνται απειλούμενος πληθυσμός στην Αλμπέρτα, σημείωσε η Titchener.

Η Parks Canada είπε ότι η ομάδα διάσωσης  έπρεπε να ταξιδέψει μέσω εδάφους όλη τη νύχτα στην τοποθεσία, καθώς οι καιρικές συνθήκες εκείνη τη στιγμή δεν επέτρεπαν τη χρήση ελικοπτέρου.

Οι διασώστες έφτασαν στο σημείο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου όπου ανακάλυψαν τους δύο νεκρούς, ανέφερε το πρακτορείο.

Η περιοχή γύρω από τις κοιλάδες Red Deer και Panther είναι κλειστή και θα παραμείνει έτσι μέχρι νεωτέρας, δήλωσε η Parks Canada.