Στη διαδικασία διαγραφής του διεθνούς εμπορικού σήματος της Credit Suisse, προχωράει η UBS, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η αντικατάσταση των πινακίδων στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στις ΗΠΑ και ο σχεδιασμός αλλαγών σε άλλα σημεία, σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής. Το όνομα Credit Suisse καταργείται σταδιακά παγκοσμίως, αν και μπορεί να διατηρηθεί στην Ελβετία αν η UBS πουλήσει τις εγχώριες επιχειρήσεις του πρώην ανταγωνιστή της.

Διαγραφή ονόματος

Τα λογότυπα της Credit Suisse έξω από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας στη Νέα Υόρκη στη Madison Avenu έχουν αντικατασταθεί με πινακίδες που γράφουν Credit Suisse AG, μια εταιρεία του ομίλου UBS.

Ο ελβετικός κολοσσός σχεδιάζει να τα αντικαταστήσει με το δικό του λογότυπο τους επόμενους μήνες, καταργώντας τις αναφορές σε ένα ίδρυμα με ιστορία  167 ετών.Επιπλέον, η UBS πιθανότατα να ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία στο κεντρικό γραφείο της Credit Suisse στο Canary Wharf του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο.

Πιθανότατα να «επιβιώσει» εντός Ελβετίας

Το όνομα της Credit Suisse θα μπορούσε να επιβιώσει εάν η UBS πουλήσει την εγχώρια επιχείρηση της τράπεζας. Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση της τράπεζας στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου στις 31 Αυγούστου.

Ο Ερμότι δήλωσε στο προσωπικό της Credit Suisse τον Ιούνιο, ότι η διατήρηση της ελβετικής επιχείρησης εξακολουθεί να είναι το «βασικό σενάριο», αλλά πρόσθεσε ότι η UBS δεν θα διοικεί τις δύο τράπεζες ως ξεχωριστά εμπορικά σήματα. «Αυτό δεν είναι καν δυνατό να το φανταστούμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν θα χρειαστεί κρατική βοήθεια

Στην απόφαση ότι δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσει το backstop ύψους 9 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (10,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της εξαγοράς της Credit Suisse προχώρησε την Παρασκευή η UBS.

Η UBS δήλωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον το δημόσιο σύστημα ασφαλείας ρευστότητας, ένα δάνειο παροχής ρευστότητας ύψους έως και 100 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από την Ελβετική Εθνική Τράπεζα και υποστηριζόμενο από ομοσπονδιακή εγγύηση, όπως αναφέρει το Reuters.

Πηγή: ΟΤ