Οι πανελλαδικές εξετάσεις τελείωσαν, οι επιδόσεις ανακοινώθηκαν και οι υποψήφιοι – τουλάχιστον όσοι κατάφεραν να πετύχουν άριστες βαθμολογικές επιδόσεις – γνωρίζουν σε μεγάλο βαθμό σε ποια τμήματα εισήχθησαν.

Οι υποψήφιοι είδαν να επιβραβεύονται μετά τους  κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς, να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογικής κλίμακας και να «ξεκλειδώνουν» τις σχολές της αρεσκείας τους.

Πολλοί υποψήφιοι που κατάφεραν να αριστεύουν και να ξεχωρίσουν για τις επιδόσεις τους, μιλούν για τα όνειρά τους, την προετοιμασία τους και μοιράζονται μυστικά επιτυχίας.

Τα δίδυμα αδέλφια από τις Σέρρες

Δίδυμα αδέλφια από τις Σέρρες, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 19.000 μόρια και αποκαλύπτουν σε ποιες σχολές θέλουν να εισαχθούν.

«Χρειάζεται μεθοδευμένο διάβασμα από την αρχή της χρονιάς και οργάνωση αφού ο χρόνος είναι περιορισμένος και δεν πρέπει να υπάρχουν κενά», είπε η Δήμητρα Μπούσιου στην ΕΡΤ, με τον αδερφό της, Παναγιώτη να προσθέτει πως οι Πανελλαδικές χρειάζονται «πρόγραμμα, διάβασμα και στήριξη από καθηγητές και οικογένεια».

Η Δήμητρα Μπούσιου συγκέντρωσε 19.350 μόρια και ο Παναγιώτης Μπούσιος 19.010 μόρια.

Τα δύο αδέρφια προετοιμάστηκαν με μαθήματα στο Φροντιστήριο, όπου πήγαιναν αμέσως μετά το σχολείο, με τον χρόνο να είναι περιορισμένος και το διάβασμα αρκετό. Ωστόσο, όπως τόνισε ο Παναγιώτης φυσικά και έκαναν και τις εξόδους τους αλλά «με μέτρο».

Όσο για τις σχολές που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τους, για την Δήμητρα είναι η Στρατιωτική Ιατρική, ενώ για τον Παναγιώτη, το Πολυτεχνείο.

«Η πρώτη των πρώτων»

Η Ζωή Λουκά από την πλευρά της, συγκέντρωσε 19.826 μόρια και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η «πρώτη των πρώτων». Οι βαθμολογίες της «ζαλίζουν». «19,7 Έκθεση, 20 Βιολογία, 19,6 Χημεία, 20 Φυσική. (…)

«Ήταν κάτι απρόσμενο, είμαι περήφανη και δικαιωμένη» είπε μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ. Τόνισε ακόμη ότι το συστηματικό διάβασμα ήταν αυτό που τη βοήθησε για να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Συνταγή επιτυχίας

Και η Άντα Μυλωνά κατάφερε να αριστεύσει στις πανελλαδικές συγκεντρώνοντας 19.640 μόρια.

Η μαθήτρια που μίλησε στο MEGA, έγραψε 20 σε Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά, και στην Έκθεση 18,2.

«Το βασικό ήταν ότι δεν είχα αφήσει κενά από τα προηγούμενα χρόνια. Πάντα αγαπούσα τις θετικές επιστήμες και διάβαζα συστηματικά από μικρή ηλικία. Το γεγονός ότι η μαμά μου είναι μαθηματικός, βοήθησε ιδιαίτερα», είπε αρχικά.

Δεν είχα ιδιαίτερο άγχος μέσα στη χρονιά όσο την ώρα της εξέτασης. Είναι μια πολύ αγχωτική διαδικασία η τελική εξέταση αλλά το αντιμετώπισα. Έβρισκα και λίγο χρόνο να χαλαρώνω. Πάντα μου άρεσαν τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Χημεία. Θέλω να ασχοληθώ με τις φυσικές επιστήμες, κυρίως με τα Μαθηματικά. Τώρα χαλάρωση μέχρι να δω που θα περάσω», ανέφερε κλείνοντας η Άντα Μυλωνά.

Για την σχολή που θέλει να περάσει:

«Έχω κάποιες σχολές που καλύπτουν τα ενδιαφέροντά μου, αλλά θα αποφασίσω τις επόμενες μέρες. Σκέφτομαι την Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο, το Μαθηματικό ή το Χημικό», αποκάλυψε η μαθήτρια.

(Αθανάσιος Μπρούζας)

Οι Λαρισαίοι που έσπασαν το «φράγμα» των 19.000 μορίων

Με τον καλύτερο τρόπο  φαίνεται πως έκλεισε ο κύκλος των Πανελλαδικών  για δύο νεαρούς Λαρισαίους, μετά την χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών.

Ο λόγος για τον Βασίλη Εμμανουηλίδη και τον Αθανάσιο Μπρούζα που πέτυχαν με το παραπάνω το στόχο τους, συγκεντρώνοντας  19.420 και 19.340 μόρια  αντίστοιχα.

Και οι δύο, σε επικοινωνία τους με το onlarissa.gr, δήλωσαν δικαιωμένοι με το αποτέλεσμα, ενώ δέχθηκαν να μοιραστούν το συστατικό της επιτυχίας τους προς καθοδήγηση οποιουδήποτε μελλοντικού υποψηφίου.

(Βασίλης Εμμανουλίδης)

Ο Θανάσης από το 12ο Γενικό Λύκειο Λάρισας επεσήμανε: «Σίγουρα δικαιώθηκα. Το πάλευα από την αρχή, ήταν ένα προσωπικό στοίχημα. Ξαφνιάστηκα με τον τόσο ψηλό αριθμό μορίων».

Όπως μας είπε: «Δε διάβαζα συνέχεια, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Σαφώς πήγαινα και βόλτες. Το μόνο που κατάλαβα είναι πως χρειάζεται ξεκούραση, συνέπεια και μεθοδικότητα.»

Ως μελλοντικός φοιτητής και σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετά επαγγέλματα επέμεινε στο ότι: «Σίγουρα είναι δύσκολη η επιλογή, αλλά μπορείς να βρεις κάτι. Εγώ θα επιμείνω σε αυτό που μου αρέσει. Θέλω να περάσω Μηχανικός Αεροσκαφών στη Σχολή Ικάρων. Σκέφτομαι, βέβαια, και το Πολυτεχνείο.»