Τη σοκαριστική στιγμή που μια φάλαινα όρκα επιτίθεται σε σκάφος ανοιχτά της ακτής του Γιβραλτάρ, καταγράφει βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram η εταιρεία Catamaran Guru που εμπορεύεται σκάφη.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το καταμαράν «Bali 4.8» δέχθηκε επίθεση από φάλαινες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού για την παράδοσή του τον περασμένο Απρίλιο και, ως αποτέλεσμα, καταστράφηκαν και τα δύο πηδάλιά του. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το τελευταίο διάστημα σημειώνονται αρκετά συχνά επιθέσεις από αυτό το είδος φάλαινας, σε σκάφη που πλέουν ανοιχτά της νότιας ακτής της Ισπανίας, κάτι που προβληματίζει skipper και πληρώματα.

Δείτε το βίντεο

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μία από τις όρκες που είχαν περικυκλώσει το σκάφος, κάνει κύκλους γύρω από το πολυτελές γιοτ πριν κόψει με τα δόντια της κομμάτι του πηδαλίου.

Ο καπετάνιος του πλοίου ο οποίος έχει ξαναζήσει επιθέσεις όρκας στην περιοχή, δήλωσε ότι παρατήρησε την «ασυνήθιστη κίνηση του σκάφους» πριν δει ένα κοπάδι από τέσσερις ή πέντε όρκες να αναδύεται.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν “όχι πάλι”. Είπα στα μέλη του πληρώματος να παραμείνουν ψύχραιμα. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα σε αυτές τις περιπτώσεις. Είναι πανίσχυρα και έξυπνα πλάσματα», είπε ο 61χρονος Τσέχος skipper, Ντάνιελ Κριτζ.

Ο ίδιος και το πλήρωμά του κατάφεραν να φτάσουν σε ένα κοντινό λιμάνι, όπου παρέμειναν 10 μέρες περιμένοντας να παραδοθούν τα νέα πηδάλια.

Το κόστος αντικατάστασης των πηδαλίων στο σκάφος των 700.000 λιρών ανήλθε σε περίπου 2.000 λίρες, είπε.