Η γερμανική αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση του νέου κύκλου ερευνών για την εξαφάνιση της Madeleine McCann 16 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Οι έρευνες των αρχών στο φράγμα Αράντεστο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας, ολοκληρώθηκαν χτες έπειτα από τρεις ημέρες, με την αστυνομία να βρίσκει ένα σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το στοιχείο που βρέθηκε, αλλά ισχυρίζονται ότι το στοιχείο αυτό, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε ένα εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας.

Οι Αρχές επικεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο φράγμα όταν ένας πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως μία βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν στον κύριο ύποπτο, πιθανόν να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε: «Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνά μας».

Η Madeleine θεωρείται θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας.

Ο ύποπτος άνδρας, που ονομάζεται Κρίστιαν Μπρούκνερ, επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του.

Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου». Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Madeleine.

Η βιντεοκάμερα που έψαχναν οι αρχές θα μπορούσε ίσως να λύσει το μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός είχε την αποτρόπαια συνήθεια να βιντεοσκοπεί τις κακοποιήσεις που έκανε και ίσως στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και με την Madeleine.

Σημειώνεται πως ο Μπρούκνερ δεν έχει αντιμετωπίσει επίσημες κατηγορίες για την εξαφάνιση της Madeleine, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται έρευνες στο φράγμα αυτό σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού.

Το 2008, ο Πορτογάλος δικηγόρος Marcos Aragao Correia έβαλε ειδικούς δύτες να ερευνήσουν την περιοχή αφού ισχυρίστηκε ότι έλαβε πληροφορία από εγκληματικές επαφές ότι το σώμα της Madeleine ήταν κρυμμένο εκεί.

Η τελευταία πιο πρόσφατη έρευνα έγινε το 2014.

Οι γονείς της Madeleine, Kate και Gerry McCann δημοσίευσαν μια σύντομη δήλωση στον ιστότοπό τους «Find Madeleine Campaign» στις 3 Μαΐου για να τιμήσουν την τραγική ημέρα.

«Σήμερα συμπληρώνονται 16 χρόνια από την απαγωγή της Madeleine», έγραψαν.

«Αγνοείται ακόμη… μας λείπει ακόμη πολύ. Είναι δύσκολο να βρούμε τις λέξεις για να εκφράσουμε πώς νιώθουμε. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και περιμένουμε μία σημαντική ανακάλυψη» κατέληξαν.