«Double score» καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τη διαφορά της με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την ενσωμάτωση των ψήφων να έχει ξεπεράσει το 91%.

Στο 91,35% η ΝΔ λαμβάνει 40,81% και 146 έδρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 20,06% και 71 έδρες.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 11,57% και 41 έδρες.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,19% και 26 έδρες. Στη Βουλή επανεισέρχεται και η Ελληνική Λύση με 4,46% και 16 έδρες.

Αντίθετα εκτός Βουλής μένουν η Νίκη με 2,92%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,87% και το ΜέΡΑ25 με 2,58%.

«Πολιτικός σεισμός»

Η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη στις βουλευτικές εκλογές, προαναγγέλλοντας δεύτερες εκλογές το ταχύτερο δυνατό.

Κάνοντας λόγο για «πολιτικό σεισμό», ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «μας καλεί όλους να επιταχύνουμε τη διαδικασία για οριστική κυβερνητική λύση στον τόπο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και εξαπέλυσε πυρά για το σύστημα της απλής αναλογικής, επιμένοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση «που να πιστεύει αλλά και να μπορεί να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος, τονίζοντας πως η ΝΔ θα τον διανύσει μαζί με τον λαό, «με οδηγό την αλήθεια και την ειλικρινή διάθεση για αυτοκριτική, χωρίς αλαζονεία και έπαρση, που προσωπικά δεν πρόκειται να ανεχτώ», όπως διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Εξαιρετικά αρνητικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.

Στην δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες» τονίζοντας ότι θα συγκληθούν άμεσα τα συλλογικά όργανα ώστε να αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ότι πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη».

«Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κύριο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους και κυρίως τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που δώσαμε τη δύσκολη εκλογική μάχη», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.