Για την κατάσταση της υγείας της Χασίγια, της νεαρής λευκής τίγρης που βρέθηκε παράλυτη έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, μίλησε ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ. Ο ιδρυτής του πάρκου τόνισε ότι το τιγράκι έχει μεν σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο δεν έχει πάθει ανακοπή.

«Ανακοπή θα πάθω κι εγώ από τα fake news», σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ποτέ δεν υπήρξε ανακοπή, δεν ξέρω πού το διαβάσατε αλλά ανακοπή δεν υπήρξε ποτέ», επανέλαβε. «Το τιγράκι έχει σοβαρά προβλήματα αλλά δεν έπαθε ποτέ ανακοπή», ξεκαθάρισε.

Οι δηλώσεις του ιδρυτή του Αττικού Πάρκου

Αναμένεται η απόφαση για το τιγράκι μετά τη βιοψία

Η ΜΚΟ «Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι» έκανε ανάρτηση στο Facebook και ενημέρωσε ότι έγινε βιοψία με δείγματα από τα οστά της τίγρης, ενώ καλεί την Πολιτεία να λάβει κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

«Σήμερα αύριο θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη μικρή τίγρη. Ο κύκλος των εξετάσεων έκλεισε με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει.

Η 12μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλό του ζώου», αναφέρει η ΜΚΟ.

Στη συνέχεια προσθέτει: «Οι φιλόζωοι πολίτες πάντα θα πρέπει να λειτουργούν με γνώμονα το τι είναι το ωφέλιμο για ένα ζώο, λαμβάνοντας υπόψη τους την επιστήμη και όχι το δικό τους συναίσθημα.

Αυτή η τραγική ιστορία δε πρέπει να μείνει μόνο στα συναισθήματα του πόνου ψυχής και της θλίψης αλλά να οδηγήσει τη Πολιτεία και τις Αρχές στη πάταξη του παράνομου εμπορίου άγριας και ήμερης ζωής που εδώ και χρόνια γίνεται στη χώρα μας, κάτω από τη μύτη των αδιάφορων ελεγκτικών αρχών».