Ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης με στόχο την αύξηση κλινών στα νοσοκομεία επεξεργάζεται τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Υγείας.

Δεδομένης της μεγάλης αύξησης σε νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid σε μία περίοδο που ούτως ή άλλως ήταν αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία λόγω της θερινής κινητικότητα, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη έτοιμο σχέδιο για την αύξηση των απλών κλινών Covid αλλά και των ΜΕΘ Covid εάν σημειωθεί περαιτέρω αύξηση στις εισαγωγές.

Ήδη άλλωστε το τελευταίο διάστημα η κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών σε απλές κλίνες Covid, στα δημόσια νοσοκομεία ξεπερνά το 40%.

Όπως σημειώνουν τα ΝΕΑ είναι χαρακτηριστικό πως στις αρχές Ιουνίου στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν περί τους 800 ασθενείς με κοροναϊό (οι 504 σε απλές κλίνες) ενώ σήμερα ο αριθμός τους αγγίζει του 2.200 με το 78% να έχει ήπια ή σοβαρά συμπτώματα που όμως δεν καθιστούν απαραίτητη τη νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Από 800 νοσηλευομένους…. 2.200 ασθενείς

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι «στις απλές κλίνες έχουμε πίεση από το νέο κύμα. Και ήδη τα νοσοκομεία στις απλές κλίνες πιέζονται συνολικά και ειδικά στην Αττική, αλλά δεν έχουμε πιο βαριές νοσηλείες».

Συνεχίζοντας ανέφερε πώς στις απλές κλίνες, θα έχουμε μια πίεση που τη διαχειριζόμαστε αναπτύσσοντας επιπλέον κλίνες όπου είναι αυτό εφικτό.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο περιλαμβάνει το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» να μετατραπεί σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid. Επίσης το υπoυργείο Υγείας βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου ασθενείς non Covid να μεταφέρονται σε ιδιωτικά κέντρα.