Ένα 24ωρο μετά την πρώτη κοινή τηλεοπτική τους συνέντευξη, μέσα στο σπίτι τους στη Πάτρα, οι γονείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών παρακολουθούν τις εξελίξεις που τρέχουν και ενημερώνονται για όλα τα στοιχεία.

Το πρωί πληροφορήθηκαν ότι απορρίφθηκε η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν καταθέσει μετά το θάνατο της μικρής Μαλένας το 2019, με την 33χρονη μητέρα της, να επανέρχεται με νέες δηλώσεις.

Για πρώτη φορά απαντάει σε ερωτήσεις για το σύνδρομο Μινχάουζεν και μέσα από τα λόγια της, επιχειρεί να στείλει νέα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν φοβάται το παραμικρό, επειδή όπως τονίζει, ουδέποτε έβλαψε τα παιδιά της.

Όταν την ρώτησαν τι πιστεύει όταν την αποκαλούν μάνα – φόνισσα, απάντησε πως πιστεύει ότι είναι καχύποπτοι και ότι οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε εκείνη.

H μητέρα επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, ότι θα κάνει ότι της ζητηθεί προκειμένου να βοηθήσει στην εξέλιξη της έρευνας και ταυτόχρονα να κλείσει τα στόματα εκείνων που αφήνουν αιχμές εναντίον της.

Σταθερά από την πρώτη μέρα, τόσο η 33χρονη μητέρα όσο και ο 30χρονος σύζυγός της, επαναλαμβάνουν πως βρίσκονταν διαρκώς στο πλευρό των παιδιών τους και έκαναν τα πάντα για να τα βοηθήσουν.

«Είναι καλοί άνθρωποι»

Η μητέρα και ο πατέρας των παιδιών που χάθηκαν πρόωρα και αναπάντεχα, επικαλούνται και τα λόγια στενών συγγενών τους. Ανθρώπων που όπως λένε τους ζούσαν για χρόνια και ήξεραν πόσο φρόντιζαν τα κοριτσάκια τους. Ο κουμπάρος τους, που μιλάει στο MEGA, κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

«Μιλάμε για δύο καλά παιδιά, εγώ που τους ξέρω προσωπικά και που, εντάξει, περνάνε πολύ άσχημα. Να σεβαστεί λίγο ο κόσμος την κατάσταση» είπε στο MEGA ο κουμπάρος του ζευγαριού.

Όπως μας λέει, ο πατέρας των κοριτσιών έκανε τάμα να βαφτίσει την κόρη του, αν η Τζωρτίνα ξεπερνούσε το πρόβλημα υγείας. Τότε η Τζωρτζίνα τα είχε καταφέρει, το τάμα εκπληρώθηκε αλλά η 9χρονη έχασε τη μάχη στις αρχές του 2022.

«Γενικά είναι θρησκευόμενη οικογένεια. Από πριν το λέγαμε μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ‘κουμπάρε, κουμπάρε’, αλλά μετά μόλις είχαμε αυτό το γεγονός ήθελε να βαφτίσει το παιδί μου και δέχτηκα γιατί είχαμε καλές σχέσεις» συμπλήρωσε ο κουμπάρος.