Αμηχανία αποδίδει στον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Όφελος για όλους

«Κατανοούμε την αμηχανία του κ. Τσίπρα κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αλλά θα έπρεπε να το έχει πια συνηθίσει, αφού έχουμε στηρίξει και στηρίζουμε πολλαπλώς το εισόδημα των πολιτών» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει ως ημίμετρο τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη λέγοντας επιπλέον ότι οι ελαφρύνσεις αφορούν τη μεγάλη ιδιοκτησία ενώ για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να περιορίσει τις επιβαρύνσεις από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Η απάντηση μας στους μύθους και την καταστροφολογία είναι οι πράξεις που δημιουργούν όφελος για όλους, σχολίασε ο κ. Οικονόμου απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Νέα γενναία μείωση 13% του ΕΝΦΙΑ

Διαβάστε επίσης: Σε δέκα δόσεις η πληρωμή του νέου μειωμένου ΕΝΦΙΑ – Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων

Απάντηση στους μύθους και την καταστροφολογία

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Με την απόφαση νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σε μόνιμη βάση, 8 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν ακόμη μικρότερο ΕΝΦΙΑ. Έτσι κάθε χρόνο οι φορολογούμενοι θα πληρώνουν 860.000.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2018.

»Κατανοούμε την αμηχανία του κ. Τσίπρα κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα που στηρίζουν την κοινωνία, αλλά θα έπρεπε να το έχει πια συνηθίσει, αφού έχουμε στηρίξει και στηρίζουμε πολλαπλώς το εισόδημα των πολιτών.

»Η απάντηση μας στους μύθους και την καταστροφολογία είναι οι πράξεις που δημιουργούν όφελος για όλους».