Το ID.4 GTX, έρχεται να ενισχύει τη γκάμα της VW, όντας ένα σπορ ηλεκτρικό μοντέλο – αλλά και ένα all-rounder SUV –  που συνδυάζει την μεγάλη αυτονομία με τις σπορ επιδόσεις. Συγκεκριμένα, το ID.4 GTX συνεχίζει στην ηλεκτρική εποχή, την ένδοξη παρουσία των GTI, GTD και GTE. Ειδικότερα,  διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, οι οποίοι συνδυαστικά παρέχουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 ίππους),

Πατάει στην αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB) της Volkswagen, που εξασφαλίζει μεταξόνιο 2,77 μέτρα.  Ο χώρος αποσκευών είναι 543 λίτρα, αυξάνεται στα 1.575 λίτρα με διπλωμένα τα πίσω καθίσματα.

Οοδηγός έχει ένα πολυλειτουργικό τιμόνι, και μπορεί να ελέγχει μια οθόνη 5,3 ιντσών με τις πιο σημαντικές πληροφορίες. Επίσης, στο μέσο του ταμπλό φιλοξενείται η οθόνη αφής – 10 ή 12 ιντσών – για το σύστημα πλοήγησης, τις λειτουργίες τηλεφώνου, τα πολυμέσα, τα συστήματα υποβοήθησης και τις ρυθμίσεις του οχήματος. Ξεχωρίζει η λειτουργία φωνητικού ελέγχου “Hello ID”, ενώ η σύνδεση στο Διαδίκτυο αξιοποιεί τις δυνατότητες του Cloud. Διαθέσιμη και head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία συγχωνεύει τις οθόνες της σε πραγματικό περιβάλλον 3D.

Η μπαταρία είναι υδρόψυκτη, με μεγάλη διάρκεια ζωής – η Volkswagen εγγυάται ότι θα έχει τουλάχιστον το 70% της αρχικής της χωρητικότητας μετά από οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Η φόρτιση μπορεί να γίνει με μονοφασικό ή τριφασικό εναλλασσόμενο (AC) ή συνεχές (DC) ρεύμα. Το μοντέλο αποκτά ενέργεια , μετά από μια πλήρη φόρτιση, για 300 χλμ. (σύμφωνα με το WLTP), και μπορεί να γίνει με τον ταχυφορτιστή σε περίπου 30 λεπτά .

Σε επιδόσεις, η επιτάχυνση από τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 6,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα. Το μοντέλο είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία, επωφελούμενο πλήρως από την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», με την προτεινόμενη τιμή λιανικής να διαμορφώνεται στα 47.500 €.