«Για να έχει νόημα η μείωση της φορολογίας πρέπει να δούμε πού κατευθύνθηκε. Υπάρχουν στρώματα που πρέπει να ελαφρυνθούν. Για να είναι βιώσιμη η ελάφρυνση πρέπει από κάπου να προκύψει. Από κάπου πρέπει να τα πάρεις αυτά τα χρήματα», ανέφερε, σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «είδαμε και μέτρα που δεν αφορούν τα μικρομεσαία στρώματα. Π.χ. η γονική παροχή των 150.000 αφορά μικρομεσαία στρώματα, όχι όμως η επέκταση των 800.000 ευρώ».

Σε σχέση με την ακρίβεια στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στα βασικά είδη διατροφής, που διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για νοικοκυριά και ΜμΕ και η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις», είπε ο κ. Χαρίτσης, παραθέτοντας τρεις άξονες για την αντιμετώπιση του προβλήματος: αξιοποίηση εργαλείων όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ ώστε να υπάρξει ρύθμιση της αγοράς, μείωση ειδικών φόρων ειδικά σε καύσιμα, ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Όχι τα 150 εκατ. που στην εξειδίκευσή τους είναι 9 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι κοροϊδία», είπε χαρακτηριστικά.