«Για να έχει νόημα η μείωση της φορολογίας πρέπει να δούμε πού κατευθύνθηκε. Υπάρχουν στρώματα που πρέπει να ελαφρυνθούν. Για να είναι βιώσιμη η ελάφρυνση πρέπει από κάπου να προκύψει. Από κάπου πρέπει να τα πάρεις αυτά τα χρήματα», ανέφερε, σχολιάζοντας τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο περίπτερο του Οικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «είδαμε και μέτρα που δεν αφορούν τα μικρομεσαία στρώματα. Π.χ. η γονική παροχή των 150.000 αφορά μικρομεσαία στρώματα, όχι όμως η επέκταση των 800.000 ευρώ».

Σε σχέση με την ακρίβεια στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες, στα βασικά είδη διατροφής, που διαμορφώνουν ένα ασφυκτικό πλαίσιο για νοικοκυριά και ΜμΕ και η κυβέρνηση δεν δίνει απαντήσεις», είπε ο κ. Χαρίτσης, παραθέτοντας τρεις άξονες για την αντιμετώπιση του προβλήματος: αξιοποίηση εργαλείων όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η ΡΑΕ ώστε να υπάρξει ρύθμιση της αγοράς, μείωση ειδικών φόρων ειδικά σε καύσιμα, ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. «Όχι τα 150 εκατ. που στην εξειδίκευσή τους είναι 9 ευρώ τον μήνα ανά νοικοκυριό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι κοροϊδία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από