Το νέο Megane E-TECH Electric εμπλουτίζει τη γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της γαλλικής φίρμας. Επίσης, αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, σε επίπεδο συνδεσιμότητα, με το μικρομεσαίο μοντέο να πατάει σε νέα πλατφόρμα CMF-EV , ώστε να προσφέρει εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό του. Όπως αναφέρει η γαλλική φίρμα, το νέο ηλεκτρικό, χάρη στην ψηφιακή του πληρότητα, θα λειτουργεί όπως ένα smartphone., με πολλαπλές υπηρεσίες και νέο υπερλειτουργικό σύστημα πολυμέσων.

Ειδικότερα, η νέα αρθρωτή πλατφόρμα CMF-EV, του νέου Mégane E-TECH Electric, έδωσε την στους σχεδιαστές να  να σχεδιάσουν ένα πολύ πρωτοποριακό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό αμάξωμα.

Το νέο μοντέλο διαθέτει την OpenR, τη μεγαλύτερη ψηφιακή οθόνη της αγοράς, που συνδυάζει- σε διάταξη ανάποδου «L» – τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη πολυμέσων. Προβάλλει τα όργανα ελέγχου, χάρτες, διαμόρφωση μπαταρίας κ.α. Κάτω από το καπό του, θα φέρει έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα,  που θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις: 131 ίππων και με ροπή 300 Nm και 218 ίππων.  Στην πιο ισχυρή έκδοση του, το Mégane E-Tech μπορεί να πιάσει τα 100 km/h από στάση σε 7,4”.

Στην αγορά αναμένεται να το δούμε το 2022.