Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα 40 μέρες μακριά από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στην EuroLeague, αλλά οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν ήδη κάνει τις προβλέψεις τους για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχουν δώσει τα προγνωστικά και τις αποδόσεις τους για τα φαβορί της κατάκτησης του βαρύτιμου τροπαίου. Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Αναντολού Εφές και Μπαρτσελόνα έχουν την τιμητική τους αφού σύμφωνα με τις προτιμήσεις τον ειδικών, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δούμε ένα remake του περσινού τελικού.

Παρόλα αυτά, η τουρκική ομάδα φαντάζει το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κούπα και για το back-to-back. Οι τέσσερις από τις πέντε μεγάλες στοιχηματικές εταιρίες καθιστούν την Εφές πρώτο φαβορί με απόδοση που κυμαίνεται στο 3.75-4.50. Στην κούρσα ακολουθεί η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και φιναλίστ του περσινού τελικού. Οι περισσότερες εταιρίες δίνουν 4.50 ενώ μια άλλη δίνει απόδοση 4.00.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες που κλείνουν την 4άδα των φαβορί για τον τίτλο (και κατ’επέκταση την 4άδα του FinaFour) είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη (5.00-6.00), η οποία τα τελευταία χρόνια συνήθιζε να φιγουράρει στην 1η θέση και εν συνεχεία η πάντα σταθερή Ρεάλ Μαδρίτης (6.00-8.00) αν και έλειπε από το F4 της Κολωνίας την περασμένη χρονιά.

Στις θέσεις 5-7 βρίσκουμε κατά σειρά την ανανεωμένη πλέον Αρμάνι Μιλάνο (8.00-12.00), την Φενέρμπαχτσε (13.00-14.00) η οποία παρά την ύφεση που δείχνει στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη, ενώ στη θέση Νο.7 βρίσκεται η ανερχόμενη δύναμη της διοργάνωσης, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ με την απόδοσή της να κυμαίνεται γύρω στο 20.00.

Το τελευταίο εισιτήριο για τα Playoffs δείχνει να πηγαίνει σε ελληνική ομάδα και αυτή είναι ο Ολυμπιακός. Το φετινό καλοκαίρι, οι ερυθρόλευκοι ενίσχυσαν και συνεχίζουν να ενισχύουν σημαντικά τον ήδη υπάρχοντα κορμό παικτών που ξεχώρισε τη σεζόν 2020-21.

Με αυτές τις συνθήκες, τέσσερις στις πέντε στοιχηματικές καθιστούν τον Ολυμπιακό 8ο κατά σειρά φαβορί για την κορυφή της Ευρώπης και κατ’επέκταση την ομάδα που θα πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα Playoffs. Η απόδοση των Πειραιωτών βρίσκεται στα πλαίσια του 23.00-26.00 ενώ πολύ κοντά βρίσκεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου (20.00-29.00).

Αρκετά πιο κάτω και εκτός Playoffs βρίσκεται ο Παναθηναϊκός ο οποίος φιγουράρει μεταξύ 12ης και 14ης θέσης στη λίστα των φαβορί. Όπως και την περσινή σεζόν έτσι και φέτος, οι «πράσινοι» κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα τουλάχιστον όσον αφορά τον τομέα των προβλέψεων, όμως στο αγωνιστικό κομμάτι ευελπιστούν πως με τον αέρα του νέου προπονητή, του Δημήτρη Πρίφτη, η εικόνα θα είναι αισθητά ανώτερη σε σχέση με πέρσι.

Αναλυτικά οι θέσεις και οι αποδόσεις που δίνουν σε κάθε ομάδα πέντε κορυφαίες στοιχηματικές εταιρίες.