Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν εναέρια και επίγεια μέσα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Άνω Αλμυρή.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο που σήμανε συναγερμό σε Ρυτό, Αλμυρή και Γαλατάκι, ήταν εμφανώς καλύτερη. Πριν από λίγη ώρα, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Ισθμού – Επιδαύρου. Δεν απειλούνται κατοικίες αυτή τη στιγμή.

Στην περιοχή έχει μεταβεί ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης. Μαζί του έχουν σπεύσει μέλη του ΜΕΤΠΕ και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Στο σημείο βρέθηκαν και οι Υφυπουργοί και βουλευτές Κορινθίας κ. Ταγαράς και Δήμας, καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης για τους κατοίκους στο χωριό Ρυτό Κορινθίας. Συναγερμός σήμανε και στο Γαλατάκι όπου οι φλόγες έφτασαν μια «ανάσα» από το γήπεδο του οικισμού.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο αέρας καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αγγίζουν τα 5 μποφόρ. Τα εναέρια μέσα έχουν αρχίσει να αποσύρονται εδώ και λίγη ώρα, και έτσι δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το ρωσικό “θηρίο” Beriev στη “μάχη” με την φωτιά

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, έχει κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Aνάμεσα σε αυτά τα αεροσκάφη είναι και το ρωσικό «υπερόπλο» Βeriev Be-200, το οποίο διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Αναζωπύρωση στο Καλέντζι Κορινθίας

Λίγες ώρες μετά τον μερικό έλεγχο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Καλέντζι Κορινθίας, σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο σημείο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Φωτιά και στην Επίδαυρο

Πρόκειται για ένα δύσκολο απόγευμα για την Πελοπόννησο καθώς φωτιά έχει ξεσπάσει και σε σκουπιδότοπο λίγο έξω από το Λυγουριό, στη Δημοτική Ενότητα Ασκληπιείου, στο Δήμο Επιδαύρου.

Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 4 ελικόπτερο και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι που «σπρώχνουν» το πύρινο μέτωπο προς τα νότια.

Πηγή φωτογραφίας: Θανάσης Τριμπόνιας – Πυρκαγιά Ενημέρωση (Facebook)

Σαράντα δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Σε 40 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 705 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.