Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την «πρόκληση» της Νέφτσι Μπακού για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση των προκριματικών, εκεί όπου έμαθε ποιες ομάδες θα βρει σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο των Αζέρων.

H Μούρα από την Σλοβενία και η Λουντογκόρετς από την Βουλγαρία θα κοντραριστούν με την νικήτρια του ζευγαριού να βρίσκει τον Ολυμπιακό στον 3ο προκριματικό γύρο και to10.gr παρουσιάζει το προφίλ των δύο υποψήφιων αντιπάλων των ερυθρόλευκων.

Λουντογκόρετς: Η ισόβια πρωταθλήτρια Βουλγαρίας

Η Λουντογκόρετς είναι το φαβορί απέναντι στην Μούρα. Η ομάδα από την Βουλγαρία έχει κατακτήσει τα δέκα τελευταία πρωταθλήματα της χώρας, μην αφήνοντας περιθώρια στις άλλες ομάδες.

Έχει μάλιστα και εμπειρία από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς έχει συμμετάσχει δύο φορές στους ομίλους του Champions League (2014-15, 2016-17), με την καλύτερή της πορεία να έρχεται στο Europa League, όταν και έφτασε μέχρι τους «16» της σεζόν 2013-14, με την Βαλένθια να τις φράζει το δρόμο για το κάτι παραπάνω.

Προπονητής της ομάδας είναι ο 44χρονος Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας, ο βρίσκεται στον πάγκο της Λουγκοντόρετς από τις 3 Ιανουαρίου 2021, με το συμβόλαιό του να εκπνέει το 2023, με το 4-2-3-1 να είναι ο αγαπημένος του σχηματισμός.

Η έδρα της είναι η «Λουντογκόρετς Αρένα», με την χωρητικότητά να φθάνει τις 10.000 θέσεις.

Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζει ο Κύπριος επιθετικός Πιέρος Σωτηρίου, με τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ να θεωρείτει ο πιο επικίνδυνος από τους Βούλγαρους παίκτες του συλλόγου.

Η Λουντογκόρετς πήρε το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο, αποκλείοντας με 2-0 συνολικό σκορ την Σαχτιόρ Σαλιγκόρσκ από την Λευκορωσία.

Μούρα: Χωρίς εμπειρίες αλλά με όρεξη να πετύχει

Η Μούρα είναι μια ομάδα , η οποία μετρά μόλις εννέα χρόνια ζωής στο ποδόσφαιρο, καθώς ιδρύθηκε το 2012 και ξεκίνησε από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Σλοβενίας.

Για να φτάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του champions league χρειάστηκε να αποκλείσει την Σκεντίγια από τη Βόρεια Μακεδονία, με συνολικό σκορ 6-0 και στα δύο παιχνίδια. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην Βόρεια Μακεδονία οι Σλοβένοι επικράτησαν με 1-0, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι στην Σλοβενία πήρε άνετα την νίκη με 5-0.

Ο προπονητής της Μούρα είναι ο Σλοβένος Άντε Σιμούντζα, ο οποίος υπήρξε και ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος ως επιθετικός. Στην ποδοσφαιρική του καριέρα έχει περάσει από τις Μάριμπορ, Γιάνγκ Μπόις, Μάλμε. Από την σεζόν 2011/2012 έχει ξεκινήσει την προπονητική του σταδιοδρομία.

Η έδρα της σλοβένικης ομάδας είναι το «Fazanerija», το οποίο έχει χωρητικότητα μόλις 3,782 θέσεων και δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για μια νέα ομάδα χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες από μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.