Εκτελεστική Επιτροπή εξέλεξε η Πολιτική Επιτροπή του CIVINET CY-EL, του Δικτύου Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Bιώσιμη Kινητικότητα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πρόκειται για το επίσημο ελληνόφωνο παράρτημα του ευρωπαϊκού δικτύου CIVITAS.

Όπως ενημερώνει το Δίκτυο, μετά την αρχική σύσταση της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET τον Δεκέμβριο του 2020, στις 17 Ιουνίου 2021 η Πολιτική Επιτροπή συνεδρίασε για 2η φορά και εξέλεξε Εκτελεστική Επιτροπή με Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και Απλό Μέλος.

Οι «μπροστάρηδες» αιρετοί, Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι στο πεδίο της Βιώσιμης Κινητικότητας που εξελέγησαν στην Επιτροπή είναι:

1) Πρόεδρος: Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου

2) Αντιπρόεδρος: Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος Βύρωνα

3) Γραμματέας: Γεώργιος Σούλτης, Αντιδήμαρχος Λάρισας

4) Απλό Μέλος: Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Βέροιας

Όπως τονίζει το Δίκτυο, με την εκλογή γυρνάει μια πολύ σημαντική σελίδα και το CIVINET περνάει πλέον σε ένα ανώτερο επίπεδο πολιτικής συγκρότησης και εκπροσώπησης, έχοντας την τιμή και την τύχη αυτό το βήμα να πραγματοποιείται με την υποστήριξη πολύ σημαντικών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

To  Δίκτυο σημειώνει ακόμη πως η εκλογή μιας γυναίκας πολιτικού στη θέση του Προέδρου είναι μια αξιοσημείωτη επιλογή των μελών της Πολιτικής μας Επιτροπής, που θα πρέπει να αναδειχθεί με διακριτό τρόπο.

Η συγκρότηση της Πολιτικής Επιτροπής του CIVINET από 9 Δήμους, σε συνδυασμό με το γεγονός πως στην Πολιτική Επιτροπή του CIVITAS συμμετέχουν πλέον 4 Έλληνες και Ελληνίδες Αυτοδιοικητικοί (Δήμαρχος 3Β, Δήμαρχος Ρεθύμνης, Δήμαρχος Καρδίτσας, Αντιδήμαρχος Τρικκαίων), ενώ σε τρέχοντα έργα του CIVITAS συμμετέχουν 6 ελληνικές πόλεις (Ιωάννινα, Πλατανιάς, Αθήνα, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Δράμα), τεκμηριώνουν μια σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης για τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας και δηλώνουν μια αξιοσημείωτη αφοσίωση των ελληνικών πόλεων να προχωρήσουν γρήγορα μπροστά στον τομέα αυτό.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν αιρετοί και συνεργάτες τους από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Βέροιας, Βύρωνα, Λάρισας, Νέας Σμύρνης, Παλλήνης, Πεντέλης και Ρεθύμνης, όπως επίσης και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Γ.Γ. Τ.Α. “Κλεισθένης”, η οποία θα συγκροτήσει μαζί με επιλεγμένα στελέχη των παραπάνω Δήμων την Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης της Π.Ε. του Δικτύου.