Τηλεδιάσκεψη με την Φώφη Γεννηματά είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αντικείμενο το επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Συντηρητική λαίλαπα

Στην συνάντηση αυτή μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της ΑΔΕΔΥ, η ΕΕ της Συνομοσπονδίας ενημέρωσε αναλυτικά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για τις αντιλαϊκές και αντεργατικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (κατάργηση 8ώρου, κατάργηση Ν.1264/82, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, αύξηση υπερωριών, περαιτέρω περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης κλπ) και ζήτησε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στις θέσεις της ΑΔΕΔΥ.

Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο συντηρητική λαίλαπα, τόνισε ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετη με την κατάργηση του 8ώρου και των συλλογικών συμβάσεων και δήλωσε ότι το ΚΙΝΑΛ, εφόσον βρεθεί στην κυβέρνηση, με οποιοδήποτε τρόπο, θα καταργήσει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι θα στηρίξει τις θέσεις μας τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.

Μοντέλο φθηνής και απαξιωμένης εργασίας

«Η Κυβέρνηση αδίστακτα εξοφλεί τα προεκλογικά της γραμμάτια προς την μεγάλη εργοδοσία και προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας. Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της Κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά.

Αναλυτικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ δήλωσε:

«Με τα μέτρα της Κυβέρνησης δεν στηρίζονται αποτελεσματικά οι μικρομεσαίοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες. Αντίθετα με την πολιτική της η Κυβέρνηση διευρύνει τις ανισότητες σε βάρος των μικρομεσαίων και των εργαζομένων.

»Και αυτό όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της Οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία.

Πρωτοφανής επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα

»Οι εργαζόμενοι, όχι μόνο υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ, αλλά τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

»Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η «επιχείρηση» κατάργησης του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82.

»Η Κυβέρνηση αδίστακτα εξοφλεί τα προεκλογικά της γραμμάτια προς την μεγάλη εργοδοσία και προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

»Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της Κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή».

Θα ενημέρωσει και τα άλλα κόμματα

Στην τηλεδιάσκεψη της κας Γεννηματά με την ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν οι αρμόδιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για την Δημόσια Διοίκηση και την Εργασία, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης.

Οι συναντήσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τα πολιτικά κόμματα θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες. Σημειώνεται ότι η ΑΔΕΔΥ έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για μεταφορά της απεργίας της Πρωτομαγιάς στις 6 Μαΐου σε αντίθεση με τη ΓΣΕΕ που έχει αποφασίσει απεργία στις 4 Μαΐου όπου και μεταφέρθηκε από το υπουργείο Εργασίας η επίσημη αργία της Πρωτομαγιάς.