Έξι νέα ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται να εξηλεκτρίσουν ακόμη περισσότερο την γκάμα του γερμανικού αστεριού. Σύμφωνα με την Mercedes-Benz , οι έξι νέες αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις αναμένεται να εμπλουτίσουν την τετράτροχη παλέτα της ( ήδη κυκλοφορούν οι δύο, το EQC και το EQV) , οπότε, από το 2022, η μάρκα με τα χαρακτηριστικά EQ θα αγγίξει τα οκτώ μοντέλα. Και τα οκτώ μοντέλα θα φέρουν την τελευταία λέξη της ηλεκτροκίνησης, με συστήματα που θα προάγουν την μεγάλη αυτονομία και την τεχνολογική υπεροχή, σε συνδυασμό με την ημιαυτόνομη οδήγηση και την πλήρη συνδεσιμότητα. Ένα από τα μοντέλα που θα δούμε το 2021 είναι η νέα ναυαρχίδα της φίρμας, η  EQS.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να μπει σύντομα στην παραγωγή, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Γερμανία. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ηλεκτρική εκδοχή της GLA, που θα ονομάζεται EQA. Το ηλεκτρικό SUV θα έχει τα ίδια χωροταξικά χαρακτηριστικά με την GLA – σε χώρους, άνεση κ.α. – και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2021. Θα παράγεται σε δύο εργοστάσια: Στην Γερμανία, στο εργοστάσια Ραστάτ, και στην Κίνα.

Η νέα χρονιά θα φέρει και ένα ακόμη νέα μοντέλο την EQB ( που θα είναι ουσιαστικά η ηλεκτρική έκδοση της GLB) και θα παράγεται σε Ουγγαρία και Κίνα. Επίσης, προς τα τέλη του 2021, η γερμανική φίρμα θα λανσάρει μια premium πρόταση, σε διαστάσεις θα είναι όσο η E-Class, και θα ονομάζεται EQE. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο Μπρέμεμ στη Γερμανία για την Ευρώπη, και στην Κίνα για τις ανάγκες της κινεζικής αγοράς.

Ακόμη πιο παραγωγικό σε ηλεκτρικά μοντέλα αναμένεται το 2022, όπου η Mercedes σχεδιάζει να ολοκληρώσει την πρώτη φάση του εξηλεκτρισμού της, με την προσθήκη δύο νέων, ηλεκτρικών SUV. Το ένα θα είναι το  EQE , που ουσιαστικά θα αποτελεί την ηλεκτρική εκδοχή της GLE, ενώ, ηλεκτρική θα είναι και η  EQS SUV, στις διαστάσεις την μεγάλης GLS.  Και αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού, εκτός από τις ηλεκτρικές εκδοχές, η Mercedes-Benz θα ενισχύσει την γκάμα της με πλειάδα Plug – in υβριδικών οχημάτων: Σε αριθμούς αναμένονται 25 εκδόσεις Plug-in Hybrid έως το 2025. Με αυτόν τον τρόπο το γερμανικό αστέρι επιθυμεί έως το 2030 οι μισές πωλήσεις της να προέρχονται από τα ηλεκτρικά και τα Plug – in υβριδικά οχήματα.