Στον Τζορτζ Φλόιντ, τον άοπλο μαύρο πολίτη που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών πυροδοτώντας ένα παγκόσμιο κίνημα διαμαρτυρίας, αφιερώνει ο  βραβευμένος εικαστικός με Τέρνερ και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Στιβ ΜακΚουίν τις δύο ταινίες του που επιλέχθηκαν για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Οι δύο ταινίες, Mangrove and Lovers Rock, επρόκειτο να προβληθούν στο 73ο φεστιβάλ, το οποίο ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

«Αφιερώνω αυτές τις ταινίες στον Τζορτζ Φλόιντ και σε όλους τους άλλους μαύρους που έχουν δολοφονηθεί, φανερά ή κρυφά εξαιτίας της ταυτότητας τους στις ΗΠΑ, στην Αγγλία και αλλού”, δήλωσε ο εικαστικός και σκηνοθέτης στο BBC.

Οι δύο ταινίες του ΜακΚουίν αποτελούν μέρος της νέας σειράς του υπό τον τίτλο «Small Ax», το οποίο περιλαμβάνει πέντε ιστορίες μεγάλου μήκους που γυρίστηκαν στην κοινότητα της Δυτικής Ινδίας του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960, 1970 και 1980. Το 2008, ο ΜακΚουίν κέρδισε τη Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το Hunger και το 2013 η ταινία του “12 χρόνια σκλάβος” κέρδισε τρία Όσκαρ, ανάμεσά τους κι εκείνο για την καλύτερη ταινία.