Στη σύλληψη 17 Αλγερινών που είχαν προχωρήσει σε τουλάχιστον 150 ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας, προχώρησε τις τελευταίες ώρες -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- η Ασφάλεια Αττικής.

Η εν λόγω συμμορία  που λυμαινόταν περιοχές όπως Εξάρχεια, Αγιο Παντελεήμονα, Ομόνοια, Μεταξουργείο κλπ., θεωρείται τμήμα μίας εγκληματικής οργάνωσης, περίπου 130 αλλοδαπών, από τη συγκεκριμένη χώρα κι άλλες της βορείου Αφρικής, που είχαν προχωρήσει σε περισσότερες από 500 ληστείες , διαρρήξεις κλπ.  Κι από τους οποίους έχουν ήδη συλληφθεί σε διάφορες χρονικές φάσεις άλλα 60 άτομα από τα οποία 45 περίπου βρίσκονται στην φυλακή.

Το εντυπωσιακό είναι ότι  σύμφωνα με στοιχεία και τα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης είχαν συλληφθεί στο παρελθόν περισσότερες από 600 φορές (μέσος όρος συλλήψεων περίπου 7 έως 12 για τον καθένα εξ αυτών, αλλά αφήνονταν ελεύθεροι γιατί δεν υπήρχε συγκροτημένη αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία της υπόθεσης περιέχονται βίντεο και φωτογραφίες από τις εγκληματικές επιθέσεις, στοιχεία τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεδομένα από τις αποθήκες που μετέφεραν τα κλαπέντα  κλπ. Σύμφωνα με αναφορές σε ορισμένες περιπτώσεις μέλη της συμμορίας είχαν επιτεθεί σε αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους συλλάβουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από