Με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφου απάντησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, στην παρουσίαση έρευνας στο δελτίο του Σκάι.

Η έρευνα αφορούσε τις χώρες που διεξάγουν τον μεγαλύτερο αριθμό τεστ ανά κρούσμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σελίδα Our World Data που συλλέγει διαθέσιμα στοιχεία από έρευνες ανά τον κόσμο η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση πραγματοποιώντας 32,9 τεστ ανά θετικό κρουσμα, όταν η Πολωνία διεξάγει 28,1 τεστ.

Η αντίδραση του Παύλου Πολάκη ήταν η εξής:

ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!

Τι λεσ βρε λοιμωγμενο σούργελο, βρε σκοϊλικιασμενη

ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη, γ@μω το μετζη του νεούκτη μου

μέσα;;;;;

Στο ΚΕΚ που αποφοίτησες έμαθες αυτή τη στατιστική;;;;;

Ου να χαθείτε ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ!!!

ΤΕΣΤ ΑΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!Τι λες βρε λοιμωγμενο σούργελο,βρε σκοϊλικιασμενη ΕλλικικοΣΚΑΙταισμενη ,γ@μω το μετζη…

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Η αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη

Η ανάρτηση αυτή του Παύλου Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη που σημείωσε από την πλευρά του στο twitter:

Αυτός ο άνθρωπος που εκφράζεται έτσι, ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας επί 4,5 χρόνια Σύριζα και συμβολίζει την πραγματική βούληση του @atsipras⁩ να κάνει «κεντροαριστερή» στροφή….αφιερωμένο σε όσους έχουν ακόμη αυταπάτες για τον Τσίπρα.

Όταν ο (γιατρός) Πολάκης έδινε συμβουλές για τον κοροναϊό βασισμένες σε…  fake news

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου, στο αποκορύφωμα της πανδημίας στην Ελλάδα ο (γιατρός στο επάγγελμα…) και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης,  έδινε (μέσω Facebook…) οδηγίες προστασίας από τον κοροναϊό, οι οποίες μάλιστα ήταν βασισμένες σε… fake news!

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης έδινε «ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ», όπως έλεγε και επέμενε ότι «Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική περίληψη για το πώς να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού».

Ωστόσο, λίγο αργότερα απεδείχθη ότι επρόκειτο για fake news και ότι ουδέποτε το πανεπιστήμιο είχε δώσει τέτοιες συμβουλές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΙ!!!!ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:Το πανεπιστήμιο Johns Hopkins έβγαλε αυτή την εξαιρετική…

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση τα ellinikahoaxes χαρακτήρισαν το δημοσίευμα ψευδές, εκθέτοντας έτσι τον γιατρό και πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Πολάκη.