Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών διέψευσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

«Οι προτεραιότητες είναι άλλες. Δεν τελειώσαμε με την κρίση του κοροναϊού, είμαστε στην πρώτη φάση άρσης των μέτρων. Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η επανεκκίνηση της οικονομίας. Αυτές είναι οι προτεραιότητες κυβέρνησης και πρωθυπουργού. Και κυρίως η οικονομία, σε συνδυασμό με το να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» υπογράμμισε.

Για τις πρόωρες εκλογές

«Η αντιπολίτευση επικαλείται συνεχώς εκλογές. Η κυβέρνηση δεν συζητά κάτι τέτοιο. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια που εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, ίσως συσπείρωσης» επισήμανε σχετικά.

Για τον φόρο τιμής στα θύματα της Marfin

Σχετικά με την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της Marfin και το γεγονός πως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταθέτουν στεφάνι διαφορετική ώρα από τη στιγμή ανέγερσης πλακέτας από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε, ότι «δεν αρμόζει προς την ΠτΔ αυτή η συμπεριφορά».

«Είναι μια συμβολική κίνηση ενότητας. Και προς τα θύματα της Marfin αλλά και για να αφήσουμε πίσω μας την εποχή του διχασμού» τόνισε.

Ικανοποίηση από το Eurogroup

Ακόμα, η κ. Πελώνη χαρακτήρισε «θετική» την απόφαση του Eurogroup για χρήση του ESM, δηλαδή για δανεισμό χωρίς προϋποθέσεις για τα κράτη-μέλη και τις δαπάνες τους που σχετίζονται με τον κορoναϊό, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει και άλλες προσδοκίες.

«Πρέπει η Ευρώπη να δείξει πως αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα κολοσσιαίων διαστάσεων και να δώσει αντίστοιχες απαντήσεις» σημείωσε, αναφερόμενη στο Ταμείο Ανάκαμψης και τη χρήση του κοινοτικού προϋπολογισμού.