«Για εμάς τους σοσιαλιστές είναι φανερό πως μέσα από αυτή την κρίση δικαιώνονται αρχές και αξίες. Γι’ αυτό παρουσιάζονται διάφορες απομιμήσεις. Προσοχή λοιπόν στους μιμητές από συμφέρον που κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο, το οποίο φαίνεται μέσα από τις πολιτικές τους».

Με αυτή τη φράση, στο τέλος της ομιλίας της στην Βουλή, η Φώφη Γεννηματά έδωσε μια έμμεση απάντηση στην αναζωπύρωση του φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με την σοσιαλδημοκρατία.

Μια τάση που έγινε εμφανής ήδη από χθες, στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, αλλά και από την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από όπου επανέλαβε την πρόσκληση για «διαμόρφωση προοδευτικής πλειοψηφίας και κυβέρνησης συνεργασίας», με το βλέμμα στραμμένο στο Κίνημα Αλλαγής.

«Έχουμε χαράξει μια σταθερή και αυτόνομη πορεία. Θα μείνουμε σταθερά σ’ αυτή», επανέλαβε και στην δευτερολογία της η Γεννηματά.

«Η κρίση μετράει το μπόι όλων μας. Εμείς επιλέγουμε τον δικό μας προοδευτικό δρόμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τις 6 προτάσεις του Ενδιάμεσου Προγράμματος για το 2020. Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, τόνισε πως η ευθύνη της είναι μεγάλη, ώστε να «εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για να μείνουμε ασφαλείς» και να καταθέσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το τώρα και το μετά.