Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Γερμανία ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 684, ανακοίνωσε το ινστιτούτο δημόσιας υγείας Robet Koch, έχοντας αυξηθεί κατά 45 από χθες το απόγευμα.

Τα κρούσματα συγκεντρώνονται στο δυτικό και στο νότιο τμήμα της χώρας με 346 να έχουν καταγραφεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και πάνω από 100 τόσο στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας όσο και στο νότιο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, όπου εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στη χώρα.

12χρονη το πρώτο κρούσμα στη Μάλτα

Η Μάλτα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού.

Πρόκειται για μια 12χρονη Ιταλίδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Νεκρός Ιρανός βουλευτής

Ένας ιρανός βουλευτής πέθανε από τον covid-19, μετέδωσε σήμερα το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, μια ακόμη ένδειξη ότι ο νέος κοροναϊός εξαπλώνεται εντός των κρατικών θεσμών.

Το Ιράν είναι μια από τις χώρες εκτός Κίνας που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία. Μέχρι χθες Παρασκευή είχαν καταγραφεί στη χώρα 4.747 κρούσματα του ιού.

Ο βουλευτής που πέθανε χθες είναι ο Φατεμέχ Ραχμπάρ, ένας συντηρητικός βουλευτής από την Τεχεράνη, μετέδωσε το πρακτορείο χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν περιλαμβάνεται στον επίσημο απολογισμό των 124 νεκρών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η χώρα.

Στις 2 Μαρτίου το Tasnim μετέδωσε τον θάνατο του Μοχάμαντ Μιρμοχαμαντί, ενός μέλους του αποκαλούμενου Συμβουλίου Σκοπιμότητας που έργο του είναι η επίλυση των διενέξεων ανάμεσα στη βουλή και στο Συμβούλιο των Φρουρών. Πρόκειται για ένα κυβερνητικό σώμα που μεταξύ άλλων ελέγχει τους υποψηφίους των εκλογών.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας Ίρατζ Χαριτσί και ένας ακόμη βουλευτής, ο Μαχμούντ Σαντεγκί, έχουν ανακοινώσει ότι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό.