Οι οπαδοί του Άρη στη θύρα 1 του γηπέδου του Περιστερίου ζητούσαν από από τους παίκτες της ομάδας τους τη πρόκριση και τη κατάκτηση του κυπέλλου και αυτοί δεν τους χάλασαν το χατίρι ως προς το πρώτο μέρος.

Η ομάδα του Ένινγκ επικράτησε με 1-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και κατάφερε να εξασφαλίσει τη παρουσία του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το γκολ που έκρινε τη συνάντηση σημείωσε ο Λάρσον στο 15ο λεπτό του αγώνα μετά από μια όμορφη προσπάθεια και πάσα από τον Γκάμα. Ένα γκολ που επηρέασε πολύ τους παίκτες των γηπεδούχων. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προσπάθησε να αντιδράσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έκπληξη με Ιντέγε

Η επιθυμία του Μπράουν Ιντέγε να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο έπεισε τον Μίχαελ Ένινγκ να τον ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή που έκανε στο βασικό σχήμα ο Γερμανός τεχνικός σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο προπονητής του Άρη άλλαξε και το σύστημα σε 4-4-1-1,με τον Λάρσον να παίζει πίσω από τον Ιντέγε. Μια αλλαγή και για τον προπονητή του Ατρόμητου , Σάββα Παντελίδη με τον Ενσικουλού να χρησιμοποιείται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Έλληνας τεχνικός δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα τους Ρισβάνη και Μανούσο καθώς δεν κρίθηκαν απόλυτα έτοιμοι.

Γκολάρα από τον Λάρσον

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, προσπαθώντας να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 7ο λεπτό ο Βέλλιος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουέστα όμως πλάσαρε άστοχα ενώ υποδείχτηκε και σε θέση οφσάιντ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Γκάμα από αριστερά και κεφαλιά του Ιντέγε, η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μέγιερι και κατέληξε άουτ. Στο 15′ όμως ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ ,με ένα πολύ όμορφο γκολ του Λάρσον. Ο Γκάμα πέρασε μια καταπληκτική ασίστ στον χώρο για τον Σουηδό, που με έξυπνο τρόπο πλασάρε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Κυριάρχησε ο Άρης

Οι παίκτες του Ατρόμητου φάνηκε να επηρεάζονται πολύ από το γκολ που δέχτηκαν, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Με τον Γκάμα να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα και με τις ατομικές του ενέργειες να δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ, τα οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο Κουέστα. Αντίθετα, στο 35ο λεπτό ο Άρης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, όταν μετά από κάθετη πάσα του Φετφατζιδη ο Ιντέγε μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, η μπάλα όμως κατέληξε άουτ.

Οι κινήσεις του Παντελίδη

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγή το δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Οι παίκτες του Ατρόμητου προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς τα γεμίσματα με στόχο τον Βέλλιο ήταν εύκολη λεία για τους κεντρικούς αμυντικούς του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν την μπάλα χωρίς προβλήματα, ενώ ο χρόνος κυλούσε προς όφελος τους. Στο 61ο λεπτό ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Μανούσο στη θέση του Ενσικουλού, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του. Εφτά λεπτά αργότερα ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι και τον Ραμπέγιο σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα με τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής.

Αλλαγή συστήματος από τον Ένινγκ

Ο Μίχαελ Ένινγκ έβλεπε την ομάδα του να καταφέρνει να αντεπεξέρχεται χωρίς προβλήματα στη πίεση του Ατρόμητου. Στο 79ο λεπτό ο Γερμανός τεχνικός πέρασε στο παιχνίδι τον Ντουρμισάι στη θέση του Λάρσον και άλλαξε το σύστημα της ομάδας του από 4-4-1-1 σε 4-4-2.

Απίστευτη ευκαιρία από τον Ιντέγε

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιντέγε έχασε τεράστια ευκαιρία να κλειδώσει τη νίκη για τον Άρη. Ο Νιγηριανός επιθετικός έγινε αποδέκτης της πολύ όμορφης κάθετης πάσας του Φετφατζίδη και μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή ,όμως από ευνοϊκή θέση πλάσαρε άστοχα. Ο Άρης, μάλιστα, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, όμως ο Μέγιερι απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα μετά το δυνατό σουτ του Σόουζα.

Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Κιβρακίδης (69’ Ραμπέγιο), Στρούγγης, Γούτας, Κατράνης, Χαρίσης (84’ Νάτσος), Μπουσούλατζιτς, Ανδρούτσος, Νταβιώτης, Ενσικουλού (61’ Μανούσος), Βέλλιος.

Άρης (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (90+1’ Σούντγκρεν), Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (90’ Σόουζα), Γκάμα, Λάρσον (80’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.