Αρχίζει να αποκαθίσταται σταδιακά το πρόβλημα στις περισσότερες ιστοσελίδες που προέκυψε έπειτα από κυβερνοεπίθεση.

Μεταξύ των ιστοσελίδων που έγιναν στόχος της επίθεσης ήταν της ΕΥΠ, της Βουλής, του Χρηματιστηρίου, του ΥΠΕΞ, του ΥΠΟΙΚ.

Την υπόθεση, ερευνά η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. και άλλες υπηρεσίες, συγκεντρώνουν στοιχεία, θα αναλύσουν ηλεκτρονικά ίχνη , για να διαπιστώσουν από πού εκπορεύτηκαν οι επιθέσεις.

Γεραπετρίτης: Συντονισμένη επίθεση

«Πρόκειται για μια συντονισμένη επίθεση η οποία στις ιστοσελίδες ορισμένων δημοσίων φορέων. Είναι μια επίθεση η οποία αφορά πολλαπλή ταυτόχρονη πρόσβαση στις ιστοσελίδες αυτές» ανέφερε, μιλώντας στο Open, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Είναι από διάφορες προελεύσεις και για τον λόγο αυτό βρισκόμαστε στο στάδιο της έρευνας» εξήγησε, καθώς οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τούρκους χάκερς.

«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα ενώ η ελληνική κυβέρνηση φρόντισε να αναβαθμίσει τα ζητήματα κυβερνοασφάλειας για πρώτη φορά εισάγοντας μια γενική διεύθυνση στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήδη βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για να αναμένουμε την αναβάθμιση όλων των υποδομών έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια στο επίπεδο του διαδικτύου» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Όσον αφορά την έκθεση των προσωπικών δεδομένων τόνισε πως «δεν υφίσταται κανένα απολύτως ζήτημα».

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η τουρκική ομάδα χάκερ «Anka Neferler» υποστηρίζει ότι «χάκαρε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες.

Σημειώνεται δε, ότι οι κυβερνοεπιθέσεις πραγματοποιούνται την ίδια μέρα με τις επαφές του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.