Για πρώτη φορά, η Marvel Cinematic Universe θα αποκτήσει υπερήρωα transgender.

«Και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα, σε μια ταινία που γυρίζουμε τώρα», δήλωσε επί του θέματος, ο Kevin Fiege, επικεφαλής της Marvel Studios, κατά τη διάρκεια ενός ερωτηματολογίου με την Ακαδημία Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Δημοσίευμα στο BBC αναφέρει ότι ένα φαν ρώτησε τον Φιτζ αν υπήρχαν σχέδια για περισσότερους χαρακτήρες LGBT στις ταινίες  Marvel, και ειδικά για χαρακτήρες trans. «Ναι, απολύτως», απάντησε το αφεντικό της Marvel.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Geeks WorldWide είχε αρχικά μεταδώσει ότι η Marvel αναζητούσε μια trans γυναίκα, για φιλμ που θα κινηματογραφηθεί το 2020.

Κατά την ίδια φημολογία, η μόνη υπάρχουσα trans ηπερηρωίδα στα κόμικ της Marvel είναι η Sera, μέλος μιας ομάδας αγγέλων που ξεχώρισε καθώς ενώ όλοι είναι άντρες, αυτή προχώρησε με γυναικεία ταυτότητα.

Έρχονται γκέι, κουφοί και Ασιάτες υπερήρωες

Η είδηση έρχεται ενώ φέτος, στην ταινία «The Eternals» θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ομοφυλόφιλος χαρακτήρας σε φιλμ της Marvel.

Η Marvel δήλωσε επίσης ότι θα παρουσιάσει τον πρώτο κωφό υπερήρωα της στο The Eternals και τον πρώτο της αμερικανοασιάτη ηπερήρωα στο Legend of the Ten Rings.

«Κοιτάζοντας την επιτυχία του Captain Marvel και του Black Panther, θέλουμε οι ταινίες να αντικατοπτρίζουν το κοινό και θέλουμε όλα τα μέλη του παγκόσμιου ακροατηρίου μας να εκπροσωπούνται στην οθόνη», δήλωσε  ο Kevin Fiege.