Ένα ξερό «δεξί» του Γιόσιπ Μίσιτς. Μια κάκιστη αντίδραση του πορτιέρο Φαμπιάν Έμαν, που είδε τη μπάλα όταν εκείνη αναπαύονταν στα δίχτυα του. Δύο στιγμές σε απόσταση δευτερολέπτου που όπως αποδείχθηκε στάθηκαν ικανές να γράψουν την ιστορία του ντέρμπι της Τούμπας: 2-2 στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Με τον Κροάτη χαφ κάτι σαν «από μηχανής Θεό» για τον νταμπλούχο. Και με τον πορτιέρε του φιλοξενούμενου «σημαδεμένο» από εκείνο το ένα λάθος που στέρησε από τον Άρη μια μεγάλη νίκη μέσα στο σπίτι του κλασικού του αντιπάλου.

Επτά λεπτά καθυστερήσεις έδειξε ο Σιδηρόπουλος. Ο Άρης έμεινε δευτερόλεπτα μακριά από το «τρίποντο» που θα άλλαζε όχι μόνο την Κυριακή του, αλλά ίσως και την δυναμική του στο φετινό πρωτάθλημα. Διότι οι Κιτρινόμαυροι πραγματικά έχουν όλα τα προσόντα να σταθούν ψηλότερα στον ανταγωνισμό από εκεί που οι περισσότεροι τους περιμένουμε.

Δεν είναι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ του Φερέιρα καλύτερη ομάδα από τον Άρη του υπηρεσιακού Τερζή, αν αναλογιστούμε την όψη των δύο κλασικών μονομάχων της συμπρωτεύουσας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στις τέσσερις αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ 1. Δεν φάνηκε και στο απογευματινό τετ α τετ τους.

Ας τα πάρουμε όμως με μια σειρά. Και πρώτα βεβαίως τα βασικά. Μοιρασιά σε όλα: Γκολ (Μάτος 6΄, Μίσιτς 90΄+7΄/ Ιντέγιε 4΄, Ματίγια 87΄), τραυματισμούς (Πέλκας 15΄/ Κούεστα 24΄), αποβολές (Μάτος 67΄/ Σάσα 71΄), timing διότι αν το προσέξετε λιγάκι το παιχνίδι των αριθμών έχει μια χαρακτηριστική συνέπεια. Και όταν σχηματίζεται μια τέτοια ισορροπία σε ένα ατελείωτο ντέρμπι; Τότε η ιστορία της Τούμπας, σε προκαλεί να πεις πολλά αλλά και τίποτα.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Ζαμπά (58’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (15’ Λημνιός), Ακπόμ (70’ Σβιντέρφσκι).

Άρης (Τερζής): Κουέστα (46’ Έμαν), Κόρχουτ, Ρόουζ, Βέλεθ, Σούντγκρεν, Φετφατζίδης (85’ Σόουζα), Σάσα, Ματίγια, Ντιγκινί, Ιντέγε, Γκάμα (64’ Λάρσον)