Είναι μια από αυτές τις ιστορίες που κατά κανόνα περιορίζονται στον σκανδαλοθηρικό Τύπο – εκτός κι αν έχουν πρωταγωνιστές και πλοκή τόσο ασυνήθιστα, που παραπέμπουν σε μυθιστόρημα. Εκείνη είναι 47 χρόνων και παραμένει επισήμως παντρεμένη με τον Τέο Αλμπρεχτ Τζούνιορ, συνιδιοκτήτη της αυτοκρατορίας σούπερ μάρκετ Aldi Nord και έναν από τους δέκα πλουσιότερους άνδρες της Γερμανίας, με κεφάλαιο 15,7 δισ. ευρώ. Εκείνος είναι 31 χρόνων, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν, που έφτασε στη Γερμανία το 1996 και πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην οικία των Aλμπρεχτ ως τεχνικός για την εγκατάσταση ενός συστήματος Ιντερνετ. Μέχρι πρόσφατα, ελάχιστοι γνώριζαν πως η Κάτια Αλμπρεχτ είχε χωρίσει ανεπίσημα από τον σύζυγό της από το 2015 – αφού πρώτα οι δυο τους συμφώνησαν σε μια γενναιόδωρη μηνιαία διατροφή – ώστε να ζήσει με τον Ταρέκ. Οπως αποκάλυψε ωστόσο η κυριακάτικη «Bild», η γέννηση του πρώτου παιδιού του ζεύγους ώθησε την Κάτια στην απόφαση να «τακτοποιήσει» την κατάσταση και να ζητήσει επισήμως διαζύγιο.

«Αυτό που συνέβη στην Κάτια ήταν πως βαριόταν πάρα πολύ τη ζωή της», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα μία φίλη της πλούσιας Γερμανίδας, από αυτές που πάντα βρίσκονται να μιλήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις. «Τα συνεχή μέτρα ασφαλείας, η απομόνωση, οι κοινωνικοί περιορισμοί… χρειαζόταν κάτι ενδιαφέρον.

Ηταν γενναίος

Και ο Ταρέκ ήταν τόσο καλός μαζί της, ήταν κάτι καινούργιο, πολύ χαλαρός, απλός και γενναίος. Συνειδητοποίησε πως υπήρχε πραγματικά δυνατότητα για μια σχέση και το τόλμησε», πρόσθεσε. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Κάτια έχει ήδη αποδεχθεί πως η αφγανική κουλτούρα θα πρέπει να παίξει έναν ρόλο στην ανατροφή του γιου που απέκτησε με τον Ταρέκ. Εκείνος ασχολείται επί του παρόντος με την κατασκευή μίας νέας οικογενειακής οικίας στο Μέερμπους της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και το ζευγάρι ελπίζει πως το διαζύγιο θα τους εφοδιάσει με αρκετούς πόρους ώστε να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους. Σχεδιάζουν μάλιστα να φέρουν τους γονείς του Ταρέκ να ζήσουν μαζί τους κάτω από την ίδια στέγη.

Οι πληροφορίες θέλουν τον 69χρονο δισεκατομμυριούχο Τέο Aλμπρεχτ Τζούνιορ, συνιδιοκτήτη, μαζί με την κουνιάδα του, των εταιρειών Aldi Nord και Trader’s Joe, πρόθυμο να μην εγείρει εμπόδια στο διαζύγιο – έχει κουραστεί με τα δικαστήρια, έπειτα από μία περίπλοκη μάχη κληρονομιάς. Οσο για τον 31χρονο Ταρέκ, αυτός παρουσιάζεται ήδη από τον γερμανικό Τύπο ως πρότυπο επιτυχημένης ενσωμάτωσης, μια διαδικασία την οποία ξεκίνησε το 1996 όταν έφτασε στη Γερμανία από την Καμπούλ και βρήκε προσωρινή διαμονή σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Ασάφενμπουργκ της Βαυαρίας.

Σε γερμανικό σχολείο

Εκεί ήταν που γράφτηκε για πρώτη φορά ο Ταρέκ στο γερμανικό σχολείο. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Εσση, όπου ολοκλήρωσε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 2003 συμμετείχε σε έναν σχολικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής – καταλαμβάνοντας μάλιστα μία από τις πρώτες θέσεις. Το 2008 ονειρευόταν να σπουδάσει στην Κολωνία και να κάνει κατόπιν μεταπτυχιακές σπουδές ως ηχολήπτης στο Λονδίνο, η ανάγκη όμως να αποκτήσει δικό του εισόδημα τον ώθησε να αναζητήσει δουλειά σε έναν πάροχο υπηρεσιών Ιντερνετ και να επισκεφθεί τελικά το σπίτι της Κάτια Αλμπρεχτ. Κάτι που άλλαξε για πάντα τη ζωή του.