Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η Τουρκία τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, επικρατώντας στο πρώτο ματς της Ιαπωνίας με το τελικό 86-67.

Οι Τούρκοι δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του αγώνα και με όπλο την εμπειρία κατάφεραν να υποτάξουν τους αντιπάλους τους. Κορυφαίος για το σύνολο του Ουφούκ Σαρίτσα ήταν ο Ερσάν Ιλιασόβα (17π – 9ριμπ), ενώ από κοντά βρίσκονται και οι Μελίχ Μαχμούτογλου (17π) – Τσεντί Οσμάν (12π).

Από την πρώτη στιγμή της αναμέτρησης η Τουρκία μπήκε με στόχο να δείξει ποιος είναι το αφεντικό. Με απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση στο παιχνίδι της κατάφερε να πάρει από νωρίς τα ηνία του αγώνα, με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου να τη βρίσκει στο +12 (47-35).

Παρόμοια εικόνα επικράτησε και στο δεύτερο μέρος, με τους Τούρκους να έχουν τον απόλυτο έλεγχο και να αυξομειώνουν την πίεσή τους ανάλογα με τις περιστάσεις. Οσμάν και Κορκμάζ… έπνιξαν τις όποιες προσπάθειες της Ιαπωνίας να προβάλλει αντίσταση, με το σύνολο του Σαρίτσα να φτάνει ακόμη και στο +18 (67-49) στο 30ο λεπτό.

Τίποτα δεν άλλαξε στον χρόνο που απέμενε, αφού η Τουρκία διαφύλαξε με περίσσια ευκολία το προβάδισμά της για να φτάσει τελικά στην άνετη νίκη.

Δεκάλεπτα: 28-12, 47-35, 67-49, 86-67