Η ΑΕΚ διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από τον αποκλεισμό από το Europa League, ενώ η εικόνα της είναι πολύ κακή στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Η ήττα από την Ξάνθη έφερε ραγδαίες εξελίξεις στην Ένωση, καθώς ουσιαστικά αποτελούν παρελθόν οι Μιγκέλ Καρντόσο και Νίκος Λυμπερόπουλος μετά το πολύ κακό ξεκίνημα και πλέον η διοίκηση των κιτρινόμαυρων ψάχνει τους αντικαταστάτες τους.

Τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα προς το παρόν με την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη να θέλουν τους Γκουστάβο Πογέτ και Ίλια Ίβιτς για την επόμενη μέρα. Μπορεί λοιπόν ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης να συναντήθηκε με τον Σέρβο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας, όμως το θέμα που «καίει» είναι εκείνο του προπονητή.

Η ΑΕΚ θέλει άμεσα τεχνικό και για αυτό βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Πογέτ, ο οποίος στο παρελθόν έχει ξαναπεράσει από την ομάδα. Οι επαφές που είχαν αρχίσει από την Παρασκευή με τον Ουρουγουανό τεχνικό συνεχίζονται και είναι σε σχετικά καλό δρόμο.

Όμως στην ΑΕΚ κοιτάζουν και εναλλακτικές για να είναι προετοιμασμένοι, καθώς μπορεί να «στραβώσει» του Πογέτ. Ήδη οι δυο που εξετάζονται ως δεύτερες επιλογές είναι ο Μίροσλαβ Τζούκιτς και ο Μάσιμο Καρέρα.

Ο 53χρονος Σέρβος, που έκανε μεγάλη καριέρα ως αμυντικός μεταξύ άλλων σε Λα Κορούνια και Βαλένθια, είναι εκτός πάγκων από τον Αύγουστο του 2018, λίγους μήνες αφότου είχε κατακτήσει το Κύπελλο με την Παρτιζάν. Έχει περάσει επίσης από την εθνική Σερβίας, τη Βαλένθια, την Έρκουλες, την Βαγιαδολίδ, την Κόρδοβα, τη Μουσκρόν και την Αλ Σαμπάμπ.

Ο 55χρονος Ιταλός, Μάσιμο Καρέρα, ήταν επί σειρά βοηθός του Αντόνιο Κόντε στη Γιουβέντους και την εθνική Ιταλίας, ενώ το 2016 ανέλαβε ως πρώτος τη Σπαρτάκ Μόσχας, όπου και πήρε τον τίτλο στη Ρωσία. Από τον Οκτώβριο του 2018 ωστόσο είναι ελεύθερος. Πάντως πρώτος στόχος παραμένει και είναι ο Γκουστάβο Πογέτ.