Ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής και μέλος των Legends του 2004, Ζήσης Βρύζας, βρέθηκε σε θέση… οφσάιντ εκτός γηπέδου.

Το ανεξόφλητο δάνειο προς τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τα χρέη σε τράπεζες είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν σε πλειστηριασμό δύο ακίνητα του, όπως αναφέρει το dikastiko.gr.

Ο «Σάλπι» κατέθεσε αγωγή εναντίον του Βρύζα που εκδικάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 με την απόφαση να κοινοποιείται στις 18 Απριλίου 2019 και να τον δικαιώνει, αφού δεν έλαβε πίσω τα 65.000 ευρώ που δάνεισε.

Για να είναι κατοχυρωμένος ο Σαλπιγγίδης είχε ζητήσει το 2013 από το Βρύζα να υπογράψουν μία σύμβαση δανείου και εν συνεχεία κατέβαλε το ποσό σε δύο δόσεις. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε επιστροφή των 65.000 ευρώ μέχρι και το τέλος του 2013, αλλά δεν τηρήθηκε.

Δύο χρόνια αργότερα οι δύο παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ υπέγραψαν νέα σύμβαση με τον Σαλπιγγίδη να δίνει περιθώριο στον Βρύζα μέχρι τις αρχές του 2016 για να τακτοποιήσει την οικονομική εκκρεμότητα.

Ο Βρύζας όμως δεν φάνηκε συνεπής και ο Σαλπιγγίδης άρχισε να διεκδικεί τα χρήματα μέσω εξωδίκου και στη συνέχεια μέσω της κατάθεσης αγωγής τα χρήματα του.

Τελικά, έξι χρόνια μετά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όπως αναφέρει το dikastiko.gr, βγάζει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» το σπίτι του Ζήση Βρύζα προκειμένου να λάβει τα χρήματα του πίσω. Πρόκειται για μία όμορφη μεζονέτα που ανήκει στον άλλοτε συμπαίκτη του και βρίσκεται στο συγκρότημα «Γαλανό» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιανουαρίου 2020 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 250.000 ευρώ.

Η έκθεση κατάσχεσης

Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης, η μεζονέτα του πρώην σέντερ φορ είναι δεύτερη από τη θάλασσα, πανταχόθεν ελεύθερη, διαμπερής, διαθέτει μεγάλους εξώστες, μπροστά και πίσω, ενώ είναι σύγχρονου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και καλής αισθητικής.

Μάλιστα, είναι επενδεδυμένη εξωτερικά με διακοσμητική πέτρα (πέτρα Αφύτου) και διαθέτει κεραμοσκεπή. Διαθέτει, επίσης, ευρύχωρο και αυτοτελώς οριοθετημένο περιβάλλοντα χώρο (500,00 τ.μ., περίπου), εντός του οποίου υπάρχει πισίνα, γκαζόν και φυτά. Επιπλέον, διαθέτει πανοραμική θέα προς τη θάλασσα και τον Τορωναίο κόλπο.

Η κατάσχεση της πραγματοποιήθηκε για χρέη ύψους 97.232,38 ευρώ στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ενώ για το ίδιο ακίνητο έχει εγγραφεί προσημείωση υποθήκης στις 23 Φεβρουαρίου 2010 υπέρ της τράπεζας Eurobank μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μοναδικός πλειστηριασμός που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ζήσης Βρύζας. Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, στις 6 Νοεμβρίου 2019 έχει οριστεί να βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και ένα διαμέρισμα που του ανήκει στην Ξάνθη.

Το δεύτερο ηλεκτρονικό «σφυρί» ήρθε για τον Ζήση Βρύζα μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Θεσσαλονίκης το οποίο αποφάσισε τον πλειστηριασμό του διαμερίσματος (κατοικίας) του και μίας αποθήκης στην Ξάνθη για χρέη ύψους 98.062, 97 ευρώ (πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης) για χρέη του στην τράπεζα Πειραιώς.

Το εν λόγω διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο πολυκατοικίας και αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα-καθιστικό, διάδρομο και τουαλέτα με επιφάνεια 75,90τ.μ ενώ η αποθήκη βρίσκεται στον ημιώροφο της ίδιας πολυκατοικίας. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί για το διαμέρισμα στις 87.149 ευρώ και για την αποθήκη στα 1.857 ευρώ.