Για 7η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Protergia Athens Street Pole Vault στις 25/6, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ζάππειο. Η γιορτή του άλματος επί κοντώ είχε ένταση, παλμό και έντονες συγκινήσεις. Παρά τη ζέστη και τον δυνατό άνεμο που δυσκόλεψαν τους αθλητές, τα αποτελέσματα του αγώνα ήταν εξαιρετικά, με ρεκόρ και δυνατές επιδόσεις.

Φέτος στον αγώνα συμμετείχαν μόνο άνδρες, ενώ παρόντες ήταν μεγάλα ονόματα του άλματος επί κοντώ  όπως ο Λίσεκ,ο  Βογιεκόβσκι, ο Φιλιππίδης, ο Καραλής και ο Γιάκομπσον. Όλοι οι αθλητές κέρδισαν τα χειροκροτήματα του κοινού που βρέθηκε στο σημείο και έδινε τον παλμό στους αγωνιζόμενους.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Πολωνός Πιόρτ Λίσεκ, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ της διοργάνωσης ξεπερνώντας με άλμα τα 5,84 μέτρα. Δεύτερη καλύτερη επίδοση είχε ο Εμμανουήλ Καραλής, με άλμα 5,71 μέτρα, και πέτυχε την πέμπτη επίδοση της καριέρας του. Τρίτος, με μια πολύ καλή εμφάνιση αναδείχτηκε ο Κώστας Φιλιππίδης με άλμα στα 5,61 μέτρα.

Το 7ο Protergia Athens Street Pole Vault διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και ονομαστικό χορηγό της Protergia. Στόχος τους με αυτή την εκδήλωση είναι να γνωρίσει ο κόσμος το άλμα επί κοντώ αλλά και την αξία του κλασσικού αθλητισμού. Μάλιστα, στο περίπτερο της Protergia ο κόσμος είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει και να φωτογραφηθεί με τις πρωταθλήτριες Σοφία Ρήγα και Λίλη Αλεξούλη και να μπει στην κλήρωση για να κερδίσει ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι.

Ο αθλητισμός είναι γιορτή και χαρά, πρεσβεύει σημαντικές αξίες όπως τη σημασία της επιμονής και της προσπάθειας, της ευγενούς άμιλλας και της συνύπαρξης. Η Protergia πιστεύει στην αξία του αθλητισμού για όλους μας και γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια στηρίζει έμπρακτα και προωθεί τις εκδηλώσεις που προάγουν τέτοια πρότυπα.

Η Protergia είναι ο Τομέας Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου της εταιρείας MYTILINEOS και ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ρεύματος στην Ελλάδα, προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες σε πάνω από 150.000 νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες.