Με απώτερο στόχο την ταχύτατη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, η BMW Group εστιάζει όλο και περισσότερο σε συνεργασίες, προκειμένου να προσφέρει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις  σε μία ευρεία βάση πελατών, με την έναρξη της επόμενης δεκαετίας.

Για αυτό το λόγο το BMW Group και η Jaguar Land Rover επιβεβαίωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης επόμενης γενιάς.

Σήμερα, η BMW, πρωτοπόρος στην διάθεση και πώληση ηλεκτροκίνητων οχημάτων, διαθέτει μια σημαντική παλέτα τεχνογνωσίας, τόσο στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, όσο και στις σσημαντικές τεχνολογικές προκλήσεις της αυτόνομης οδήγησης, της συνδεσιμότητας,  και των υπηρεσιών.

Ιστορικά, η  BMW Group λάνσαρε για πρώτη φορά το 2013 το πρωτοποριακό BMW i3 ενώ η Jaguar Land Rover επέδειξε τις δυνατότητές της σε αυτό τον τομέα με το λανσάρισμα της Jaguar I-Pace και των plug-in υβριδικών μοντέλων της.

Χρονικά, η BMW Group θα λανσάρει από το 2020, την πέμπτη γενιά (“Gen 5”) της τεχνολογίας eDrive με το BMW iX3 Sports Activity Vehicle. Το σύστημα Gen 5 θα αποτελέσει τη βάση για τις τεχνολογικές εξελίξεις που θα αποφέρει η συνεργασία με την Jaguar Land Rover.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο μεταβατικό στάδιο. Θεωρούμε τη συνεργασία ως κλειδί της επιτυχίας, και στον τομέα του εξηλεκτρισμού. Στο ‘πρόσωπο’ της Jaguar Land Rover, βρήκαμε έναν εταίρο, του οποίου οι απαιτήσεις από τα συστήματα ηλεκτροκίνησης επόμενης γενιάς ταιριάζουν πολύ με τις δικές μας. Μαζί, έχουμε την ευκαιρία να ικανοποιήσουμε πιο αποτελεσματικά τις ανάγκες των πελατών, μειώνοντας τους χρόνους εξέλιξης και φέρνοντας οχήματα και προηγμένες τεχνολογίες ταχύτερα στην αγορά», δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, στον τομέα της Εξέλιξης.