Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής, τα στοιχήματα για τις επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζουν τόσο χαμηλά που και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ασχολείται με οτιδήποτε εκτός από τις κάλπες που θα φέρουν την κίτρινη σήμανση.

Πρώτα από όλα πρέπει να επισημανθεί ένα γεγονός τουλάχιστον αξιοσημείωτο: το κόμμα που ασκεί την εξουσία από το 2015 δεν έχει αποκτήσει δικές του αυτοδιοίκητες δυνάμεις και δεν κατεβάζει στελέχη «πρώτης γραμμής» στους μεγάλους δήμους της χώρας, όπως συνηθίζουν παραδοσιακά τα κόμματα εξουσίας. Και παρότι θα μπορούσε να απαντήσει ότι ακολουθεί τη δική του στρατηγική, θα το διέψευδαν οι παλινωδίες για το «κλείδωμα» του υποψηφίου στον Δήμο Αθηναίων.

Κοιτώντας συνολικά τον χάρτη, διαπιστώνει κανείς πως οι μόνες υποψηφιότητες, από αυτές που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν πιθανότητες να πετύχουν μια καλή επίδοση είναι στελεχών προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ. Σε ό,τι αφορά δε τους δήμους, οι δηλώσεις, των προηγούμενων ημερών, υποψηφίων δημάρχων, ακόμη και μεγάλων δήμων της Αττικής, που απέρριπταν το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν καταγραφεί ως μια ιδιαιτέρως ντροπιαστική εξέλιξη για οποιοδήποτε κόμμα και δη κυβερνητικό.

-Που έχει επικεντρωθεί η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ;

-Ποιες περιφέρειες ενδέχεται να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

-Τι γίνεται στους τρεις μεγάλους δήμους;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ Σαββατοκύριακο που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή

Ηττα από τα… αποδυτήρια