Με πρωταγωνιστή τον Στίβεν Γκρέι και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, το Περιστέρι επικράτησε εκτός έδρας του Κολοσσού με 84-77 για την 24η αγωνιστική της Basket League και ουσιαστικά υποβίβασε την ομάδα της Ρόδου στην Α2.

Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη με τη σημερινή νίκη έφτασε τους 40 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση, ξεπερνώντας τον ΠΑΟΚ, ενώ αντίθετα οι νησιώτες παρέμειναν τελευταίοι με ρεκόρ 3-20 και βρίσκονται με το 1,5 πόδι στην Α2.

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 23-23. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, έπαιξαν εξαιρετική άμυνα πάνω στα ατού των φιλοξενούμενων και με πρωταγωνιστή τον Μπράουνινγκ πήραν κεφάλι στο σκορ, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με τον Κολοσσό στο +4 (42-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έφερε τα πάνω κάτω. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον τα λάθη του Κολοσσού και από το -4 βρέθηκαν στο +6 (64-58). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, με το Περιστέρι να παραμένει σοβαρό και να παίρνει τη νίκη με 84-77.

Πρώτος σκόρερ για το Περιστέρι ήταν ο Γκρέι με 22 πόντους, ενώ από κοντά ακολούθησαν οι Βασιλόπουλος και Κάλαχαν με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Από τους γηπεδούχους, 27 πόντους πέτυχε ο Μπράουνινγκ, αλλά η εξαιρετική εμφάνιση του Αμερικανού δεν ήταν αρκετή για να πάρει τη νίκη ο Κολοσσός, που πρέπει σιγά σιγά να αποδεχθεί την μοίρα του.

Δεκάλεπτα: 23-23, 42-38, 58-64, 77-84