Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επικρατώντας με 102-74 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι βέβαια σε έναν αντίπαλο που είχε τέσσερις σημαντικές απουσίες και δεν μπορούσε να τους κοντράρει.

Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι δυνατά αποφασισμένη να παλέψει όσο μπορούσε για το καλύτερο. Με τον Χάντερ να κερδίζει τις μάχες μέσα στις ρακέτες, αλλά και τον Μωραϊτη να βάζει κάποια μεγάλα σουτ προηγήθηκε με 11-10 στο 5’.

Μέχρι εκεί όμως. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την πίεσή του στην άμυνα, να κερδίζει τα ριμπάουντ και να βγαίνει στον αιφνιδιασμό, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Βουγιούκας.

Ετσι τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 18-27 και στη συνέχεια οι παίκτες του Πιτίνο άρχισαν να απομακρύνονται στο σκορ.  Με τον Παπαγιάννη να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς της ΑΕΚ, τον Καλάθη να οργανώνει σωστά και τον Λοτζέσκι να σκοράρει η διαφορά έφτασε στους 22 πόντους (39-61 στο 22’) και από εκεί και πέρα ο Πιτίνο έκανε διαχείριση του χρόνου και του σκορ ξεκινώντας τις δοκιμές.

Πέρασε στο παρκέ τον Μήτογλου, αλλά και τον Λεκαβίτσιους, όπως και τον Λάνγκφορντ, με τον οποίο είχε φραστικό επεισόδιο στο πρώτο μέρος. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με 80-54 με τον Πιτίνο να περνά στο παρκέ μετά από τρία λεπτά και τον νεαρό Καλαϊτζάκη, αφήνοντας στον πάγκο για να ξεκουραστεί τον Καλάθη.

Κι ο Μπάνκι από την πλευρά του πέρασε στο ματς τον νεαρό Ρογκαβόπουλο, αλλά και τους Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο. Η διαφορά έφτασε τους 36 πόντους (97-61 στο 34’) με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με το τελικό 104-72.

Από τον Παναθηναϊκό καλύτεροι ήταν οι Τόμας (18π.), Παπαγιάννης (17π., 11ρ.) και Βουγιούκας (12π.), ενώ από την ΑΕΚ προσπάθησαν οι Χάντερ (14π, 7ρ.) και Σάκοτα (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 18-27, 37-55, 54-80, 72-104