Με μια ανατροπή του σκορ μέσα σε δύο λεπτά, η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την έδρα της Ξάνθης και να βάλει σε μπελάδες τους γηπεδούχους, που παραμένουν κοντά στην επικίνδυνη ζώνη. Η Ένωση χάρις στα γκολ των Οικονόμου και Πόνσε ανέτρεψε το προβάδισμα που είχε από το πρώτο μέρος η Ξάνθη με το τέρμα του Κάστρο, ενώ «κλείδωσε» τη νίκη στις καθυστερήσεις, με τον Μπογέ να διαμορφώνει το τελικό 1-3.

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα, δίνοντας φανέλα βασικού στους Τσιντώτα, Σβάρνα, Άλεφ, Αλμπάνη, Γαλανόπουλο και Κλωναρίδη. Αυτό δεν εμπόδισε την Ένωση να μπει δυνατά στο ματς και να απειλήσει πρώτη, με την ατομική προσπάθεια του Αλμπάνη στο 4’. Ενώ στο 15’ ο Μάνταλος θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης, με το τέρμα του διεθνή άσου να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ.

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και βγήκαν από την περιοχή τους, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή της Ένωσης. Στο 33’ ο Κάστρο θα βάλει μάλιστα μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, με ένα πολύ όμορφο τέρμα. Ο Κασάδο θα σεντράρει και ο άσος της Ξάνθης από το σημείο του πέναλτι με ωραία κεφαλιά θα νικήσει τον Τσιντώτα και θα κάνει το 1-0.

Αυτό το γκολ έκανε την ΑΕΚ να βγει με περισσότερη ένταση στην επίθεση και την Ξάνθη σταδιακά να υποχωρήσει. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή με τον Μάνταλο στο 37’ που πέρασε ωστόσο ανεκμετάλλευτη, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αλμπάνη, τρία λεπτά μετά.

Ανατροπή σε δύο λεπτά!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση θα ψάξει από νωρίς το γκολ της ισοφάρισης, με τους Κιτρινόμαυρους να βγάζουν φάσεις, κυρίως μέσω ανάπτυξης από τα πλάγια. Στο 53’ ο Μάνταλος θα πιάσει μια κεφαλιά μετά από σέντρα του Χουλτ, όμως ο Ζίβκοβιτς θα αντιδράσει σωστά. Ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο σουτ του Χουλτ στο 60’.

Η ΑΕΚ είχε μεταφέρει το παιχνίδι στην περιοχή των γηπεδούχων, με τον Χιμένεθ να έχει περάσει στο ματς και τον Λιβάγια αντί του Κλωναρίδη, προκειμένου να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Ενώ στο 65’ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και ο Μπογέ αντί του Αλμπάνη.

Ένα λεπτά μετά η ΑΕΚ θα καταφέρει να ισοφαρίσει. Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ξάνθης η μπάλα θα φτάσει στον Οικονόμου, που με προβολή θα τη στείλει στα δίχτυα. Και στο 68’, δύο μόλις λεπτά μετά την ισοφάριση, η Ένωση θα κάνει την ολική ανατροπή!

Μετά από σέντρα του Γκάλο η μπάλα θα φτάσει στον Πόνσε που θα στοπάρει με το στήθος και θα «εκτελέσει», κάνοντας το 1-2, με ένα απίθανο γκολ! Το 22ο για τον Αργεντινό στη φετινή σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 75’ η Ένωση θα φτάσει κοντά και σε ένα τρίτο τέρμα. Ο Πόνσε θα αλλάξει με τον Λιβάια, ο πρώτος γύρισε στον Χουλτ ενώ είχε αποφύγει και τον Ζίβκοβιτς, όπως ο Κοβάσεβιτς θα απομακρύνει την μπάλα την τελευταία στιγμή, γλιτώνοντας την ομάδα του. Στις καθυστερήσεις ο Μπογέ θα βάλει το κερασάκι στην τούρτα, τελειώνοντας υποδειγματικά την αντεπίθεση για την ομάδα του και διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Ξάνθη (Μ. Ράσταβατς, 4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Αμορίμ (78’ Μπρίτο), Κασάδο, Καμαρά (74’ Μελιόπουλος), Αλμέϊδα, Κοβάσεβιτς, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κάστρο, Γέντρισεκ (58’ Καντά), Μπαριέντος.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ, Αλεφ, Γαλανόπουλος (79’ Σιμόες), Κλωναρίδης (55’ Λιβάγια), Μάνταλος, Αλμπάνης (66’ Μπογέ), Πόνσε.