Η Βιγιαρεάλ υποδέχτηκε την… άνετη Μπαρτσελόνα στο Κεράμικα, σε ένα ματς που το κίνητρο ήταν ξεκάθαρα με την πλευρά των γηπεδούχων μιας και δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού μαζί με τις Λεβάντε, Βαγιαδολίδ και Θέλτα. Το τελικό 4-4 πάντως προέκυψε ύστερα από τρομερή εναλλαγή συναισθημάτων.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τα «Κίτρινα υποβρύχια», μιας και η Μπαρτσελόνα με δύο πολύ γρήγορα γκολ με τους Κουτίνιο (12’) και Μάλκολμ (16’) να κάνουν το 2-0 και το παιχνίδι να… μυρίζει διασυρμό.

Ο Τσουκουέζε κατάφερε να μειώσει για τη Βιγιαρεάλ στο 23’ με το 2-1 υπέρ των Καταλανών να είναι το σκορ ημιχρόνου. Στο δεύτερο μέρος ωστόσο ήταν σαν οι δύο ομάδες να άλλαξαν φανέλες. Οι παίκτες του Ρεβίγια ισοφάρισαν νωρίς με τον Εκαμπί (50’) και πήραν ηθικό για τη συνέχεια.

Στο 61’ ο Βαλβέρδε πήρε την απόφαση να βάλει στο ματς τον Μέσι αντιλαμβανόμενος την… καταιγίδα να πλησιάζει. Ένα λεπτό μετά ο Ιμπόρα έκανε το 3-2 για τους γηπεδούχους (62’) για να έρθει ο Κάρλος Μπάκα να διαμορφώσει το 4-2 για τη Βιγιαρεάλ στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους φίλους των γηπεδούχων. Ο Μέσι κατάφερε να μειώσει σε 4-3 με συστημένο φάουλ στο 90′ (τρόπος σκοραρίσματος που έχει καθιερώσει στους τελευταίους αγώνες).

Τα Κίτρινα Υποβρύχια αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 86′ μετά από την αποβολή του Αλβάρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτό έπαιξε τον ρόλο του όπως αποδείχθηκε στο ματς μιας και οι Καταλανοί που δεν τα παράτησαν, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης (90+3′) έσωσαν τον βαθμό της ισοπαλίας με σουτ του Σουάρες διαμορφώνοντας το τελικό 4-4 σε ένα απίστευτο ματς.

Κατόπιν αυτού η Μπαρτσελόαν βρίσκεται στο +8 από τη δεύτερη θέση στη La Liga, ενώ η Βιγιαρεάλ στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.