Συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν είχε το πρωί της Δευτέρας στην Αθήνα ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγες μόνο ώρες πριν την εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό Γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) της Λούκα Κατσέλη και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), με κεντρικό ομιλητή τον Ούντο Μπούλμαν.

Όπως έγραψε το στέλεχος των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Ήμουν πολύ ευτυχής @g_papandreou να συναντηθώ σήμερα στην Αθήνα. Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει τη δέσμευσή μας στην ελευθερία, τη δικαιοσύνη και την αλληλεγγύη-στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό και ο Αλέξης Τσίπρας. Για το Κίνημα Αλλαγής η συγκεκριμένη εκδήλωση θεωρείται ως ένα ακόμα μέσο που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να προωθήσει την πολιτική του ανοίγματος στην κεντροαριστερά, κάτι που το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει ως μια ωμή προσπάθεια προσεταιρισμού των ψηφοφόρων του. Στην εκδήλωση δεν θα παραστεί ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε πρόσφατα: «ότι αυτοί που μας έλεγαν γερμανοτσολιάδες, τώρα μας βλέπουν σαν πολύφερνες νύφες».