Νέα πεζοδρόμια και ανακατασκευές σε υπάρχοντα κατασκευάζει ο δήμος Πειραιά στην περιοχή των Καμινίων, με στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και την εύρυθμη διέλευση των πολιτών, καθώς τα πεζοδρόμια παρουσίαζαν φθορές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, νέα πεζοδρόμια κατασκευάστηκαν περιμετρικά του 14ου Νηπιαγωγείου Πειραιά, στις οδούς Φραγκούλη, Σκαπέτου και Κυπρίων Αγωνιστών, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση γονέων, παιδιών και εκπαιδευτικών. Παράλληλα, όμως, υλοποιήθηκαν και εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων περιμετρικά της παιδικής χαράς στο πάρκο Γεννηματά, επί των οδών Αγίου Ελευθερίου και Αμοργού. Αναπλάσεις πεζοδρομίων βρίσκονται σε εξέλιξη και στις κεντρικές οδούς των Καμινίων Λαμπελέτ και Νάξου (από την Αγίου Ελευθερίου έως την Λευκωσίας) καθώς και στη Λευκωσίας (από Νάξου έως Λαμπελέτ).

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξανδρος Αργουδέλης, τα τελευταία 4,5 χρόνια ο δήμος Πειραιά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπλασης πεζοδρομίων στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης ενώ στόχος των παρεμβάσεων αυτών, είναι η βελτίωση της κινητικότητας των πεζών, «καθώς παρουσιάζονται φθορές σε πολλά σημεία της πόλης. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες του δήμου, θα συνεχίσουμε στο βαθμό του εφικτού να υλοποιούμε ανάλογες παρεμβάσεις, προκειμένου και οι γειτονιές της πόλης μας να έχουν ασφαλή και εύκολα προσβάσιμα πεζοδρόμια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από