Υπάρχουν κάποια λάθη που καταστρέφουν την εμφάνισή σου, καθιστώντας την λιγότερο κομψή, τα οποία εύκολα μπορείς να αποφύγεις, όσο και αν βιάζεσαι, ρίχνοντας απλά μια δεύτερη ματιά στον καθρέφτη ενώ φεύγεις για τη δουλειά, τη βόλτα κ.ο.κ. Έχουμε και λέμε:

Από τα σημαντικότερα είναι το σωστό μέγεθος. Έχει σημασία να γνωρίζεις το μέγεθος για παράδειγμα μιας φούστας, που ταιριάζει στο σωματότυπο σου, όμως πρέπει μην ξεχνάς να δεις και την εφαρμογή κάθε ρούχου επάνω σου. Ίσως απαιτείται μια αλλαγή στο νούμερο που και που, είτε πρόκειται για καινούργιο απόκτημα, είτε για κάποιο αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σου.

Κάποιες ενδίδουν στην άποψη πως οι ψηλές γυναίκες δεν πρέπει να φορούν ψηλοτάκουνα, κάτι που δεν ισχύει όπως εύκολα διαπιστώνει οποιαδήποτε βλέποντας μια επίδειξη μόδα. Ομως εφόσον επιλέγεις να βάλεις το ψηλοτάκουνο, το οποίο είναι και πιο κομψό και πιο σέξι, πρέπει να μπορείς και να το περπατήσεις. Αλλιώς ξέχνα το!

Από τις πιο άβολες εικόνες μιας γυναίκας είναι εκείνη κατά την οποία την βλέπεις να τραβά το στενό και σέξι φόρεμα, που φοράει, επειδή δεν νιώθει άνετα μέσα σ’ αυτό. Εάν δεν μπορείς να υποστηρίξεις κάτι που φοράς, είναι προτιμότερο να μην το βάλεις.

Ακόμη χειρότερη είναι η εικόνα μιας γυναίκας, που έχει επιλέξει το λάθος εσώρουχο (π.χ. σλιπάκι μαρκάρει ενώ φοράει εφαρμοστό φόρεμα).

Ατυχήματα μπορεί να συμβούν, ωστόσο, θα νιώσεις άσχημα αν διαπιστώσεις πως το ρούχο σου είναι λερωμένο με υπολείμματα φαγητού ή ποτού.

Μισείς το σιδέρωμα, όπως αρκετοί, όμως μερικά ρούχα είναι ανεπίτρεπτο να φοριούνται τσαλακωμένα, όπως για παράδειγμα  το πουκάμισο.

Έχεις ένα αγαπημένο κόσμημα π.χ. κολιέ, ωστόσο φεύγοντας τσέκαρε πόσο και εάν ταιριάζει με τα ρούχα που επέλεξες, αφού αρκετές φορές τα αξεσουάρ κάνουν τη διαφορά.

Η μόδα κάνει κύκλους και φυσικά μπορείς να βάλεις ρούχα και αξεσουάρ που διατηρείς χρόνια, όμως φρόντισε να ενσωματώσεις στο σύνολο πινελιές του σήμερα.

Ό,τι παπούτσια και να φοράς θα πρέπει να είναι πάντα καθαρά και γυαλισμένα.

Επίσης καλό είναι να τσεκάρεις και να ανανεώνεις συχνά πυκνά το μακιγιάζ σου, ώστε να αποφύγεις μάσκαρα που έτρεξε, κραγιόν που μισοέφυγε κ.ο.κ.