Το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ αποκαλύφθηκε χθες, το απόγευμα, στο Τελ Αβίβ. Το πιο καινούργιο μοντέλο της φίρμας πατάει στη νέα σχεδιαστική φόρμα της φίρμας, που υιοθετεί η Skoda σε όλα τα νέα της μοντέλα.

Το νέο Scala θα αντικαταστήσει δύο μοντέλα, το Rapid και το Rapid Spaceback. Το Skoda Scala  πατάει στο πάτωμα MQB A0, και χάρη στο μεγάλο του μεταξόνιο στα 2.649 χλστ, μπορεί να καυχιέται ότι έχει άνετους χώρους και μεγάλο χώρο αποσκευών. Σε διαστάσεις,  το συνολικό μήκος του αγγίζει τα 4.362 χλστ., το πλάτος τα 1.793 χλστ. και το ύψος τα 1.471 χλστ.

 Η γκάμα των κινητήρων του νέου Scala περιλαμβάνει τον 1.0 TSI και 1.5 TSI, και τον ντίζελ 1.6 TDI, με αποδόσεις που ξεκινάνε από τους 90 ίππους και φτάνουν μέχρι τους 150 ίππους.

Ο 1.0 TSI προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, 95 και 115 ίππων, με επιλογές σε 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6άρι μηχανικό ή προαιρετικά 7άρι αυτόματο DSG. Ο 1.500άρης TSI των 150 ίππων με ροπή 250 Nm συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο, ενώ ενσωματώνει και τη τεχνολογία απενεργοποίησης των δυο κυλίνδρων, ACT. 

Ο ντίχζελ 1.600άρης TDI αποδίδει 115 ίππους και συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Επίσης, υπάρχει και έκδοση διπλού καυσίμου, βενζίνης και φυσικού αερίου, με τον 1.000άρη G-TEC κινητήρα.

Το νέο  Skoda Scala μπορεί να επιλεγεί και με έλεγχο πλαισίου, για όσους επιθυμούν πιο σπορ αίσθηση. Σε αυτή την περίπτωση,  το πλαίσιο είναι χαμηλότερο κατά 15 χλστ., με σύμμαχο το Sport mode αλλά και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Φυσικά, υπάρχει η επιλογή του Driving Mode Select, με την γνώριμη χαρτογράφηση του κινητήρα και της μετάδοσης, με δυνατότητα επιλογής τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων, Normal, Sport, Eco and Individual.

 

Το σύγχρονο προφίλ παραπέμπει στο νέο Polo, όπου στο καλαίσθητο σαλόνι και το ταμπλό δεσπόζει η οθόνη αφής 9,2 ιντσών που φέρει το συστήματος πολυμέσων . Επίσης, μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά και με Virtual Cockpit, το οποίο διαθέτει οθόνη 10,25 ιντσών.

Το νέο Skoda έχει μεγάλο χώρο αποσκευών, που αγγίζει τα 467 λίτρα με τα πίσω καθίσματα στην θέση τους και τα 1.410 όταν αναδιπλωθούν.

Θα φέρει εννέα αερόσακους και στα συστήματα υποβοήθησης θα έχει το σύστημα Side Assist που προειδοποιεί για την ύπαρξη οχήματος στην τυφλή γωνία του εξωτερικού καθρέπτη, το Adaptive Cruise Control (ACC), το Park Assist , το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist) , αυτόνομης πέδησης (Front Assist με City Emergency Brake) , το σύστημα Crew Protect Assist, το οποίο σε περίπτωση ατυχήματος, κλείνει όλα τα παράθυρα και σφίγγει τις εμπρός ζώνες κ.α.