Τα «καυτά» οικονομικά ζητήματα των αστυνομικών, αλλά και θέματα θεσμικού ενδιαφέροντος συζήτησε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με τους οποίους συναντήθηκε στο γραφείο της, την Πέμπτη.

Οι συνδικαλιστές έθεσαν όλα τα αιτήματα τους στην Υπουργό και σύμφωνα με το υπουργείο υπήρξε μια ιεράρχηση των άμεσων προτεραιοτήτων για την σταδιακή επίλυση τους.

Όπως έγινε γνωστό απο το υπουργείο, οι λύσεις θα δοθούν με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, ενώ οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας κατέστησαν σαφείς με τα πρώτα δύο θετικά μέτρα για την αποκατάσταση αδικιών, μετά την έξοδο από τα μνημόνια που αφορούν στο ένστολο προσωπικό, που είναι: Η καταβολή των αναδρομικών και η επαναφορά της ελεύθερης μετακίνησης στα Μέσα Μεταφοράς.

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός δήλωσε:

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλουν να επιδεικνύουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό στην εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής τους και εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να εξασφαλίζουμε την παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προκειμένου να εκπληρώνουν αυτή την αποστολή με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα».